28. kolovoza 2023.

XXI. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Monika

Tijekom ovog tjedna slavimo:

28. Ponedjeljak: sv. Augustin

29. Utorak: Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja

30. Srijeda: sv. Amadej, biskup

31. Četvrtak: sv. Rajmund Nonat, redovnik, kardinal

01. Petak: sv. Egidije, monah

02. Subota: sv. Kalista, Evodije i Hermogen, mučenici

03. Nedjelja: XXII. KROZ GODINU

* Ovaj tjedan prvi je petak u mjesecu, pa će od 17:45 biti euharistijsko klanjanje uz posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu.

* Jednako je tako i subota prva u mjesecu, pa će  od 17:55 biti  pobožnost Prečistom Srcu Marijinu, uz Posvetnu molitvu Bezgrješnom Srcu Marijinu.

* Istoga dana, u subotu u 11 sati, naš brat fra Antonio Tkalac iz Mičevca, položit će u crkvi sv. Leopolda Mandića u Dubravi svoje svečane redovničke zavjete. Preporučamo ga u vaše molitve. Gospodin mu dao mir i ustrajnost na njegovom putu.

* U petak 25. kolovoza, u Marijinom svetištu na Trsatu, franjevački habit su obukli i započeli godinu novicijata naš fra Ante Žulj iz Ružića (kod Gruda), Ante Čulina iz Rovinja i Šimun Benedikt Kopričanec iz Koprivnice. I ovu našu mladu braću preporučamo u vaše molitve.

* Ove godine vjernici grada Zagreba jubilarno 300. put hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj u subotu i nedjelju 9. i 10. rujna. Geslo ovog hodočašća je: “Zagreb te moli tvoj zagovor svet dolazeć’ k tebi tri stotine ljet.”.  Detaljan raspored pogledajte na oglasnim pločama ili našoj stranici.

Župljane i vjernike potičemo na putovanje osobnim vozilima ili pješice (osobito zdrave i mlade, a raspored za hodočasnike pješake nalazi se na oglasnim pločama).

* Još ovaj tjedan Župni ured će uredovati po ljetnom radnom vremenu.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska od kojega osobito preporučamo novi Glas Koncila, knjige i nabožne predmete.