27. studenoga 2022.

27. studenoga 2022.

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA

sv. Franjo Antun Fasani, franjevac

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

28. Ponedjeljak: sv. Jakov Markijski, franjevac

29. Utorak: Svi Sveti Franjevačkih Redova

30. Srijeda: sv. Andrija Apostol

01. Četvrtak: sv. Natalija Nikomedijska, laikinja

02. Petak: sv. Blanka, kraljica, majka sv. Ljudevita

03. Subota:sv. Franjo Ksaverski, isusovac, misionar

04. Nedjelja: II. DOŠAŠĆA – sv. Barbara, djevica i mučenica

* Pripravljajući se za Božić, od sutra ćemo svakodnevno, osim nedjeljom, slaviti mise zornice u 6 sati. Dođite kako bismo u radosnom zajedništvu vjere iščekivali dolazak Gospodnji.

* Od sutra u uredovno vrijeme župnog ureda možete upisati misne nakane za iduću godinu. Pri upisu, molimo da navedete najviše tri imena po nakani, a za veći broj osoba može se navesti prezime obitelji. Bog zna nakanu vašeg srca, a svaka se sveta misa prikazuje za cijeli svijet i sve žive i pokojne. Jednako tako, vas molimo da ne upisujete više od 4 nakane, kako bismo imali dovoljno termina za sve. Veći broj nakana moguće je upisati petkom, kada se u našoj crkvi slavi sveta misa na zajedničke, tj. skupne nakane.

*U srijedu u 19:30 u prostoriji Franjevačkog svjetovnog reda održat će se prva ovogodišnja kateheza za mlade i odrasle osobe. Voditelj je fra Daniel Patafta, a dobrodošli su svi koji žele sudjelovati.

* Petak je prvi u mjesecu, pa će od 17:45 biti euharistijsko klanjanje uz posvetu Presvetom Srcu Isusovu. Prilika za ispovijed će biti od 17:30.

*Subota je također prva u mjesecu, pa će od 17:55 biti pobožnost uz posvetu Prečistom Srcu Marijinu.

*Jednako tako, u subotu u 16:30, Franjevački svjetovni red ima svoju redovitu mjesečnu skupštinu.

*U našoj crkvi ubuduće neće biti zajedničkog podjeljivanja sakramenta bolesničkog pomazanja. Svi koji su ozbiljnije bolesni i imaju istinsku potrebu za ovim sakramentom mogu se uvijek nakon svete mise javiti u sakristiju gdje će im svećenik rado podijeliti ovaj sakrament.

* Kao i svake godine molimo vas da poštanske marke s vaših čestitki i pisama izrežete i donesete u crkvu kako bismo ih dalje proslijedili u korist misija.

*I dalje molimo vašu pomoć za obnovu stepeništa naše crkve. Za svaki prilog od srca hvala! * Na našem kiosku možete nabaviti adventske svijeće, nove brojeve tiska, kao i kalendare za iduću godinu te božićne čestitke.Preporučamo novi Glas Koncila.