27. srpnja 2014. 

XVII. NEDJELJA KROZ GODINU
Sv. Klement Ohridski, Gorazd i drugovi, učenici sv. Ćirila i Metoda

  • Tijekom idućeg tjedna slavimo:

28. Ponedjeljak: Sv. Nazarije i Celzo, mučenici
29. Utorak: sv. Marta, Isusova učenica
30. Srijeda: sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj
31. Četvrtak: sv. Ignacije Loyola, utemeljitelj Družbe Isusove
01. Petak: sv. Alfonz Maria Liguori, biskup i crkveni naučitelj 02. Subota: BDM Anđeoska – Porcijunkula 03. Nedjelja: XVIII. KROZ GODINU – bl. Augustin Kažotić, dominikanac, zagrebački biskup

  • Ova je srijeda posljednja u mjesecu srpnju, pa će toga dana Pokret krunice za obraćenje i mir imati svoj mjesečni susret s početkom u 18 sati. Toga dana župni ured neće uredovati.
  • Ovaj petak je prvi u mjesecu kolovozu, pa vas pozivamo na pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, prilika za ispovijed će biti od 17:30.
  • U subotu, slavimo blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkula. U našoj ćemo crkvi ovaj blagdan svečanije proslaviti večernjom misom u 18:30. Kao pripravu za ovaj blagdan, u srijedu, četvrtak i petak od 18 sati, bit će pobožnost Blaženoj Djevici Mariji: franjevačka krunica i litanije. Toga se dana pod uobičajenim uvjetima može zadobiti potpuni oprost. Uvjeti su: pohoditi crkvu – sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno ispovjediti se, izmoliti Vjerovanje, Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca. Prilika za ispovijed će biti od 17:30. Dođite kako bismo radosno proslavili ovaj nama franjevcima osobito dragi blagdan.
  • U subotu, koja je također prva u mjesecu, preporučamo pobožnost Prečistom Srcu Marijinom.
  • Tijekom srpnja i kolovoza, župni ured ureduje od ponedjeljka do petka u nakon večernje mise do 19:30, a subotom od 9 do 11 sati.
  • Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete.