26. ožujka 2017.

IV. KORIZMENA NEDJELJA
Dominica Laetare
sv. Montan i Maksima, supružnici
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
27. Ponedjeljak: sv. Rupert, redovnik, apostol Bavarske
28. Utorak: sv. Siksto II., papa
29. Srijeda: sv. Bertold, pustinjak
30. Četvrtak: sv. Petar Regalat, franjevac
31. Petak: sv. Gvido iz Pompose, redovnik
01. Subota: sv. Hugo, biskup
02. Iduća je nedjelja V. KORIZMENA – sv. Franjo Paolski, redovnik

 Naš je nadbiskup povodom 330. obljetnice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske proglasio za Zagrebačku nadbiskupiju Godinu svetoga Josipa koja je započela 19. ožujka ove, a trajat će do 19. ožujka iduće godine. U duhu ovoga proglasa i mi ćemo u našoj crkvi sa više žara obavljati pobožnost sv. Josipu srijedom uz večernju misu, a i pridružit ćemo se drugim slavljima i hodočašćima koja će se organizirati na razini nadbiskupije. Molimo zagovor sv. Josipa za naše obitelji, za čistoću srca, za umiruće, a na osobit način za našu Domovinu.

 Prošle smo nedjelje prikupili 8,700.00 kuna kao naš znak solidarnosti s vjernicima u Bosni i Hercegovini. Novac je već uplaćen na račun Nadbiskupije, koja će ga proslijediti dalje. Od srca hvala na vašoj velikodušnosti.

 U našoj je crkvi tijekom korizme pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.

 U iduću nedjelju volonteri našega Caritasa u holu crkve prodavati kolače u korist siromašnijih članova naše župe. Kako je svake godine sve teže prikupiti kolače, molimo sve vas koji možete i želite darovati kolače u ovu svrhu, da ih donesete u prostoriju Franjevačkog svjetovnog reda u subotu od 17 sati. Svima od srca hvala na velikodušnom sudjelovanju!

 Bliži se svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega za kojega se treba na vrijeme pripraviti. Jedan od oblika priprave je svakako i pristupanje sakramentu svete ispovijedi. Na vrijeme ćemo vas obavijestiti o rasporedu ispovijedanja, no ispovjediti se možete i ranije, uvijek uz svetu misu, kako radnim danom, tako i nedjeljom. Molimo vas da ispovijed ne odgađate za zadnji čas.

 Ukoliko kod kuće imate teško pokretnih i nemoćnih bolesnika, javite nam telefonom ili mailom, kako bismo ih mogli posjetiti i donijeti im prije Uskrsa utjehu svetih sakramenata ispovijedi, pričesti i bolesničkog pomazanja.

 Kao i prošle nedjelje, uz preporuku naših biskupa, Inicijativa ProLife, kod izlaza iz crkve skuplja potpise podrške za nerođene u svrhu promjene tzv. Zakona o pobačaju i pružanju pomoći trudnicama u nevolji. Toplo vam preporučamo sudjelovanje.

 Najavljujemo da ćemo ove godine od Caritasa Zagrebačke nadbiskupije dobiti određenu količinu maslinovih grančica, koje ćete si na Cvijetnicu, uz prilog za Caritas moći uzeti na ulazima u crkvu

 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete.