26. listopada 2014.

XXX. NEDJELJA KROZ GODINU
Sv. Dimitrije Srijemski, đakon i mučenik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
27. Ponedjeljak: Sv. Frumencije, biskup
28. Utorak: sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli
29. Srijeda: sv. Hermenilda, pustinjakinja, laikinja
30. Četvrtak: sv. German, biskup
31. Petak: sv. Alfonz Rodriguez, isusovac
01. Subota: Svi Sveti
02. Nedjelja: Spomen svih vjernih mrtvih – Dušni dan

U utorak u 19:30 u našoj će crkvi svoj diplomski koncert održati naša orguljašica Nikolina Halusek, koja svake nedjelje na orguljama prati naš župni zbor. Sve vas pozivamo na koncert kako bi joj bili podrška i ohrabrenje. Toga dana fra Smiljan će ispovijedati u prostoriji Franjevačkog svjetovnog reda u prizemlju.

Ova je srijeda posljednja u mjesecu listopadu, pa Pokret krunice za obraćenje i mir od 18 sati ima svoj mjesečni susret. Stoga toga dana ne će biti redovite večernje mise, niti će uredovati župni ured.

U četvrtak nakon večernje svete mise bit će klanjanje na nakanu osnivanja Socijalne samoposluge u gradu Zagrebu. Sve vas pozivamo i podsjećamo da sobom ponesete koju namirnicu ili higijensku potrepštinu za potrebne. Hvala na vašem odzivu!

U subotu na svetkovinu Svih Svetih svete će mise biti po nedjeljnom rasporedu: u 8, 9, 10, 11:30 te u 18.30 sati.

Podsjećamo da kroz prvih osam dana mjeseca studenog uz uobičajene uvjete: sudjelovanje na sv. misi, i pričesti (ako je potrebno ispovjediti se) te propisane molitve i pohod groblju svakoga dana možete izmoliti po jedan potpuni oprost koji se namjenjuje isključivo za pokojne.

U nedjelju je Spomen svih vjernih mrtvih ili Dušni dan, svete će mise biti po također po nedjeljnom rasporedu. Nastojmo i toga dana pohoditi groblje.

Prošle smo nedjelje za Misije skupili oko 10.000,00 kuna. U ime onih kojima je dar namijenjen od srca zahvaljujemo.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkog tiska, kalendare za iduću godinu, nabožne predmete i knjige duhovnog sadržaja. Osobito preporučamo najnoviji broj Glasa koncila.