25. rujna 2016.

XXVI. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Nikola iz Flüe, pustinjak
 
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
26. Ponedjeljak: sv. Kuzma i Damjan, liječnici mučenici
27. Utorak: sv. Vinko Paulski, svećenik, utemeljitelj
28. Srijeda: sv. Vjenceslav, kralj i mučenik
29. Četvrtak: sv. Mihael, Gabrijel i Rafael, arkanđeli
30. Petak: sv. Jeronim, pustinjak, crkveni naučitelj
01. Subota: sv. Terezija od Djeteta Isusa, karmelićanka, crkvena naučiteljica
02. Nedjelja: XXVII. KROZ GODINU – sv. Anđeli Čuvari
 
 Sutra u 20 sati u našoj Velikoj dvorani u prizemlju započinju duhovni susreti namijenjeni sportašima i onima koji se tako osjećaju. Ulaz je slobodan, pa se možete pridružiti. Predavač je vlč. Domagoj Matošević.
 
 Ova je srijeda zadnja u mjesecu, toga dana Pokret krunice za obraćenje i mir od 18 sati ima svoj mjesečni susret. Toga dana neće biti redovite večernje mise u 18:30, niti će uredovati Župni ured.
 
 U subotu, nedjelju i ponedjeljak ćemo se trodnevnicom pripravljati za svetkovinu našeg svetog oca Franje.
– u 18 sati molitva franjevačke krunice i litanija,
– u 18:30 euharistija s prigodnom propovijedi,
– u ponedjeljak u 18:30 bit će obred preminuća sv. Franje, a u utorak, na samu svetkovinu kod svih ćemo misa svečano proslaviti naš blagdan.
Pozivamo vas da nam se pridružite u ovim slavljima i pobožnostima.
 
 U nedjelju ćemo kod svete mise imati osobito slavlje blagoslova kipa sv. našeg oca Franje, kojega je kao i prethodna dva kipa za našu crkvu izradio akademski kipar Dragutin Šantek iz Beča.
 
 Vjeronauk priprave za prvopričesnike i krizmanike započet će 19. i 20. listopada, a roditelje molimo da prema rasporedu koji im je dostavljen dođu u župni ured upisati svoju djecu.
 
 Jednako tako, molimo i odrasle zainteresirane za pristupanje katekumenatu tj. za primanje sakramenata kršćanske inicijacije da se u uredovno vrijeme, osim četvrtka i petka, dođu upisati.
 
 Molitveni vijenac Kraljice obitelji organiziraju hodočašće u Krašić 8. listopada. Više možete vidjeti na oglasnim pločama
 
 Pozdravljamo novog člana našeg franjevačkog bratstva fra Marijana Vidovića, koji će uskoro biti zaređen za đakona i svoj praktikum će provoditi u našoj župi. Želimo mu da se što bolje snađe i među nama ugodno osjeća.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, te dobre knjige duhovnog sadržaja.