25. prosinca 2022

25. prosinca 2022.

BOŽIĆ – ROĐENJE GOSPODINOVO

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

26. Ponedjeljak: sv. Stjepan Prvomučenik

27. Utorak: sv. Ivan, apostol i evanđelist

28. Srijeda: Nevina dječica

29. Četvrtak: sv. Toma Becket, biskup i mučenik, sv. David, kralj

30. Petak: SVETA OBITELJ, bl. Margarita Colonna, klarisa

31. Subota:sv. Silvestar, papa

01. Nedjelja: BDM Bogorodica, Nova godina

*Sutra na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, svete će mise biti po nedjeljnom rasporedu, u 8, 9, 10, 11:30 te 18:30 sati. Kod svete mise u 9 sati, bit će božićni blagoslov djece.

* U utorak na sv. Ivana svete su mise u 7 i 18:30.

*Od utorka započinjemo blagoslov obitelji po vašim domovima. Na našem kiosku možete popuniti prijavnice. Podsjećamo da prijavu blagoslova ne odgađate za zadnji čas, kao i da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan područja naše župe.

*U srijedu uz večernju misu bit će blagoslov obitelju u crkvi, pa pozivamo one, koji na taj način žele sudjelovati, nek nam se pridruže.

*U petak slavimo blagdan Svete Obitelji, svete će mise biti u 7 i 18:30.

*U subotu na Silvestrovo u 18:30 slavimo svečanu svetu misu zahvalnicu kod koje ćemo čuti godišnji izvještaj o životu i djelovanju naše župne zajednice.

*U nedjelju na svetkovinu Sv. Marije Bogorodice, svete mise su u 9, 10, 11:30 te 18:30 sati. Po običaju toga dana nema mise u 8 sati.

*Pozivamo vas da u ove Božićne dane više vremena provedete u obiteljskom zajedništvu, u molitvi i pjesmi, a dobro je ovih dana češće doći u crkvu na euharistiju. Kako biste mogli i u slobodno vrijeme navratiti u crkvu pokloniti se i pomoliti pred jaslicama, crkva će danas i sutra biti otvorena tijekom cijeloga dana.

*I u vrijeme blagoslova obitelji župni će ured raditi prema uredovnom vremenu.

*Pri izlazu iz crkve možete uzeti Božićnu poruku našega nadbiskupa. Preporučamo da ju pozorno pročitate i uzmete k srcu.

*Svima koji su se trudili oko uređenja naše crkve i jaslica od srca hvala, osobito mladima: Pauli, Luciji, Ivi, Ivanu,  Jakobu, Antoniju, Vedranu, Danijelu, Ivanu i Filipu, Tomislavu, Vinku, Pavlu, Petru i gospodinu Franji.

U ime nas, braće franjevaca i sestara franjevki, želimo vam čestit i blagoslovljen Božić