25. ožujka 2018.

NEDJELJA MUKE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA
– CVJETNICA –

Tijekom idućeg tjedna slavimo
26. Ponedjeljak: sv. Montan i Maksima, supružnici
27. Utorak: sv. Rupert, monah, apostol Bavarske
28. Srijeda: sv. Siksto III., papa
29. VELIKI ČETVRTAK
30. VELIKI PETAK – post i nemrs
31. VELIKA SUBOTA
02. Nedjelja Uskrsnuća GNIK – VAZAM

 Tijekom ovoga tjedna imat ćete priliku pristupiti sakramentu sv. ispovjedi svakodnevno od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. U četvrtak i petak prilika za ispovijed će biti samo od 10 do 12. Tih dana poslije podne, kao i na Veliku subotu više neće biti prilike za ispovijed Cjelokupni raspored možete vidjeti na oglasnim pločama.

 Pred nama je Sveti ili Veliki tjedan. Uskrs ne možemo doživjeti i proslaviti u punini, ako ne sudjelujemo u obredima ovih svetih dana.

 Na Veliki Četvrtak u 7 sati ovdje u crkvi molit ćemo iz Časoslova Jutarnju i Službu čitanja, misa večere Gospodnje počinje u 18:30 sati, a nakon mise bit će u našoj kapelici euharistijsko klanjanje.

 Na Veliki petak u 7 sati Jutarnja i Služba čitanja, a u 18:30 započinju obredi Muke Gospodnje. Toga je dana obvezni post i nemrs za sve vjernike između navršenih četrnaest i šezdeset godina života. Tom ćemo prilikom, kako je uobičajeno skupljati vaše priloge za vjernike katolike i crkvene ustanove u Isusovoj domovini – Svetoj Zemlji.

 Na Veliku Subotu, također u 7 sati molimo Jutarnju i Službu čitanja, a potom smo pozvani tijekom dana u tišini pohoditi Isusov grob. Vazmeno bdijenje koje je vrhunac cijele liturgijske godine, što znači najvažnije bogoslužje u godini, započinje u 20.00 sati. Za ovo slavlje ponesite svijeće, koje možete nabaviti i na našem kiosku.

 U nedjelju Uskrsnuća Gospodnjeg prva sveta misa bit će u 7 sati, a ostale su mise po nedjeljnom rasporedu u 8, 9, 10, 11.30 i u 18.30. Kod svih misa bit će i uskrsni blagoslov hrane.

 Tijekom svetog tjedna pripravimo se za istinsku i radosnu proslavu Isusova uskrsnuća. Ne dopustimo da nas pripremanje izvanjske proslave udalji od otajstva koje slavimo.

 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve časopisa i uskrsne čestitke i ostalo ponuđeno.