24. travnja 2022

II. VAZMENA NEDJELJA – BIJELA

sv. Fidel iz Singmaringena, franjevac

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:

25. Ponedjeljak: sv. Marko Evanđelist

26. Utorak: bl. Jakov Zadarski, franjevac

27. Srijeda: bl. Ozana Kotorska, dominikanka

28. Četvrtak: sv. Ljudevit Marija Grignon de Monfort, svećenik

29. Petak:  sv. Katarina Sijenska, dominikanka

30. Subota: sv. Pijo V., papa

01. Iduća je nedjelja III. VAZMENA sv. Josip Radnik

*Danas na Bijelu nedjelju koju je sveti papa Ivan Pavao II. proglasio nedjeljom Božanskog milosrđa, možete zadobiti potpuni oprost pod uobičajenim uvjetima i ako u crkvi pred Presvetim izmolite pobožnost ili krunicu Božjemu milosrđu.

*Pozivamo vas na euharistijsko klanjanje u četvrtkom nakon večernje mise.

*U iduću nedjelju u 11:30 u našoj će župi biti krizmeno slavlje. Ispovijed krizmanika, roditelja i kumova bit će u subotu u 16:30 sati. Iako su u crkvama ukinute mjere za sprječavanje širenja pandemije, molimo da u nedjelju date prednost krizmanicima i njihovim gostima, a vi koji redovito dolazite na tu sv. Misu, pokušajte doći na neku drugu. Hvala na razumijevanju.

* Na Veliki Petak smo prikupili nešto više od 20.000,00 kuna kao doprinos za Isusovu domovinu – Svetu zemlju. Ovim se novcem uzdržavaju sveta mjesta za koja ondje skrbe franjevci iz čitavoga svijeta, a značajan dio koristi se za djelovanje katoličkih škola, otvaranje radnih mjesta za katolike, kao i za njihovo stambeno zbrinjavanje. Novac je već poslan i     sigurni smo da će brzo stići do onih kojima je najpotrebniji. Od srca hvala na svakom prilogu.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska, a osobito preporučamo novi Glas Koncila.