24. srpnja 2016.

XVII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Šarbel Makhluf – pustinjak, mistik
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
25. Ponedjeljak: sv. Jakov Stariji, apostol
26. Utorak: sv. Joakim i Ana, roditelji BDM
27. Srijeda: sv. Klement Ohridski, Gorazd i drugovi, učenici sv. Ćirila i Metoda
28. Četvrtak: sv. Nazarije i Celzo, mučenici
29. Petak: sv. Marta, Isusova učenica
30. Subota: sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj
31. Nedjelja: XVIII. KROZ GODINU – sv. Ignacije Loyola, utemeljitelj Družbe Isusove
 Ova je srijeda posljednja u mjesecu, pa će toga dana Pokret krunice za obraćenje i mir imati svoj mjesečni susret s početkom u 18 sati. Toga dana župni ured neće uredovati, a redovita je sveta misa samo ujutro u 7 sati.
 Župljani župe Bl. Alojzija Stepinca u Trnjanskoj Savici žele sagraditi svoju župnu crkvu, no kao što je to redoviti slučaj u našem gradu, neki vrlo glasni ljudi se tome protive i nikako ne žele crkvu u svojoj sredini. Zato su danas s nama volonteri te župe koji ispred oba ulaza u našu crkvu skupljaju potpise potpore izgradnji nove crkve. Pozivamo vas da se odazovete i na taj način im pomognete ostvariti njihovu želju i pravo da imaju svoju župnu crkvu.
 U idući utorak 2. kolovoza, slavimo blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkula. U našoj ćemo crkvi ovaj blagdan svečanije proslaviti večernjom misom u 18:30, a kao priprava za ovaj blagdan, u subotu, nedjelju i ponedjeljak od 18 sati, bit će pobožnost Blaženoj Djevici Mariji: franjevačka krunica i litanije. Toga ćete dana moći zadobiti potpuni oprost za sebe ili nekoga od svojih pokojnih, pod uobičajenim uvjetima: pohoditi crkvu – sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno prethodno se ispovjediti, izmoliti Vjerovanje i Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca. Prilika za ispovijed će biti od 17:30. Dođite kako bismo radosno proslavili ovaj nama franjevcima osobito dragi blagdan.
 Tijekom srpnja i kolovoza, župni ured ureduje po ljetnom rasporedu.
 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo Glas Koncila s vrlo zanimljivim člankom o suživotu katolika i pravoslavaca u Sisku.