23. travnja 2017

II. VAZMENA NEDJELJA – BIJELA
sv. Juraj, vojnik, mučenik
 
Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
24. Ponedjeljak: sv. Fidel iz Sigmaringena, franjevac kapucin, mučenik
25. Utorak: sv. Marko Evanđelist
26. Srijeda: bl. Jakov Zadarski, franjevac
27. Četvrtak: bl. Ozana Kotorska, dominikanka, rekluza
28. Petak: sv. Ljudevit Marija Grignon de Monfort, svećenik, utemeljitelj
29. Subota: sv. Katarina Sijenska, dominikanka
30. Iduća je nedjelja III. VAZMENA – sv. Pijo V., papa
 
 Danas na nedjelju Bijelu nedjelju koju je sveti papa Ivan Pavao II proglasio nedjeljom Božanskog milosrđa, možete zadobiti potpuni oprost pod uobičajenim uvjetima i ako u crkvi pred Presvetim izmolite pobožnost ili krunicu Božjemu milosrđu.
 
 Ova je srijeda zadnja u mjesecu, pa će toga dana Pokret krunice za obraćenje i mir od 18 sati imati svoju Duhovnu obnovu. Redovita misa toga dana je u 7 sati ujutro, a župni ured neće uredovati.
 
 U iduću nedjelju kod svete mise u 11:30 bit će u našoj crkvi slavlje svete potvrde. Djelitelj potvrde je prečasni gospodin Marko Kovač. Pozivamo vas da tijekom ovoga tjedna na osobit način molite za naše krizmanike, da budu srca otvorena i spremni živjeti istinskim kršćanskim životom.
 
 Na Veliki Petak smo prikupili 16.880,00 kuna kao doprinos za Isusovu domovinu – Svetu zemlju. Ovim se novcem uzdržavaju sveta mjesta za koja ondje skrbe franjevci iz čitavoga svijeta, a značajan dio koristi se za djelovanje katoličkih škola, otvaranje radnih mjesta za katolike, kao i za njihovo stambeno zbrinjavanje. Novac je već poslan i sigurni smo da će brzo stići do onih kojima je najpotrebnije. Od srca hvala na svakom prilogu.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska.