23. rujna 2018.

XXV. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Pijo iz Pietrelcine, franjevac kapucin

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
24. Ponedjeljak: sv. Pacifik iz San Severina, franjevac
25. Utorak: sv. Nikola von Flüe, pustinjak
26. Srijeda: sv. Kuzma i Damjan, liječnici, mučenici
27. Četvrtak: sv. Vinko Paulski, svećenik
28. Petak: sv. Vjenceslav, kralj
29. Subota: sv. Mihael, Gabrijel i Rafael, arkanđeli
30. Nedjelja: XXVI. KROZ GODINU – Jeronim, svećenik, crkveni naučitelj

* Ova je srijeda zadnja u mjesecu, pa toga dana Pokret krunice ima svoj redoviti susret od 18 sati. Redovita sveta misa je samo ujutro u 7 sati. Toga dana ne će uredovati Župni ured.

* Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započinje u četvrtak 11. listopada u 19:30 i trajat će tijekom ove pastoralne godine sve do Uskrsa. Pozivamo sve zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda, svakodnevno osim četvrtka i petka, dođu upisati. Oni koji su već kršteni, a žele primiti sakramente potvrde i euharistije trebaju priložiti Potvrdu o krštenju.

* Molitveni vijenac Kraljice obitelji poziva na hodočašće u Krašić u subotu 8. listopada. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkog tiska, kalendare za iduću godinu, kao i dobre knjige kršćanske tematike koje mogu poslužiti vašoj vjerničkoj izgradnji i rastu. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila, koji između ostalog donosi: “Obitelj je dijagnoza i terapija hrvatskoga društva!” – Poruka je zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića koju je izrekao na zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj, Jugoslavenski koncept u Hrvatskoj. Individualizam razara Europu. Svjetlost kao medij sakralne umjetnosti.