22. veljače 2015.

I. KORIZMENA NEDJELJA
Katedra sv. apostola Petra
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
23. Ponedjeljak: sv. Polikarp, biskup i mučenik
24. Utorak: sv. Sergije I., papa
25. Srijeda: sv. Donat Zadarski, biskup
26. Četvrtak: sv. Aleksandar Aleksandrijski, patrijarh
27. Petak: sv. Gabrijel od žalosne Gospe, redovnik
28. Subota: sv. Roman, redovnik pustinjak – Kvatre
29. Iduća je nedjelja II. KORIZMENA – sv. Osvald, redovnik, biskup

U subotu su proljetne Kvatre, dan molitve i posta posvećen pokori i obraćenju. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete na svetoj misi, te nakane svoje osobne molitve i pokore usmjerite za obraćenje cijeloga svijeta.

Tijekom korizme u našoj crkvi je pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati. Bilo bi lijepo da se uvijek nađe barem troje vjernika koji bi za vrijeme pobožnosti od postaje do postaje nosili križ i svijeće, a dobro su došli i čitači, koji bi zajedno sa svećenikom naizmjence čitali tekst Križnoga puta. Kad već imamo ovako lijepe postaje, nastojmo svi doprinijeti što ljepšem i svečanijem obavljanju ove vrijedne pobožnosti.

Korizma je na osobit način vrijeme obraćenja. Na tom putu nam pomaže sakrament svete ispovijedi. Kao što vam je poznato u našoj crkvi uvijek postoji prilika za svetu ispovijed. Kad se želite ispovjediti, nastojte doći nešto ranije u crkvu, kako biste nakon ispovijedi mogli cjelovito sudjelovati u slavlju svete mise.

Jednako tako u ove dane nastojmo naći više vremena, ne samo za osobnu pobožnost, nego i za češće sudjelovanje u slavlju svete mise koja je najuzvišenija i najsavršenija molitva koju čovjek može uputiti Bogu.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, knjige, nabožne predmete i sl.