22. ožujka 2015.

V. KORIZMENA NEDJELJA
Sv. Benvenut iz Ankone, biskup

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
23. Ponedjeljak: sv. Turibije Mongrovejski, apostol Južne Amerike
24. Utorak: sv. Katarina Švedska, udovica, redovnica
25. Srijeda: NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO – BLAGOVIJEST
26. Četvrtak: sv. Montan i Maksima, supružnici
27. Petak: sv. Rupert, redovnik, apostol Bavarske
28. Subota: sv. Siksto III., papa
29. Iduća je Nedjelja Muke GNIK – CVJETNICA – Sv. Bertold, pustinjak

Čestitamo danas novoprimljenim članovima ministrantskog zbora naše župe. Želimo im da na svom putu budu vjerni i ustrajni. Preporučamo njih i sve naše ministrante u molitve.

Danas volonteri našega Karitasa prikupljaju priloge i prodaju kolače u korist potrebitih obitelji naše župe. Od srca zahvaljujemo na svakom prilogu i na sudjelovanju u ovoj akciji.

U utorak u 19:30 u našoj Župnoj dvorani bit će sastanak roditelja ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika. Pozivamo sve roditelje da se odazovu našem pozivu.

U srijedu slavimo svetkovinu Navještenja Gospodinova, budući je toga dana zadnja srijeda u mjesecu kad Pokret krunice održava svoju mjesečnu duhovnu obnovu i neće biti redovite večernje mise, preporučamo vam dolazak na svetu misu u 7 sati. Toga dana Župni ured neće uredovati.

U subotu 28. ožujka u našoj će župi biti relikvije bl. Alojzija Stepinca. Molitveni program u crkvi započinje u 17 sati, potom slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi, a nakon svete bit će prilika za osobno iskazivanje štovanja relikvijama.

Već ovoga tjedna započet ćemo s korizmenim ispovijedanjem. U petak i subotu bit ćemo vam na raspolaganju već od 17:30 sati. Cjelokupni raspored izvješen je na oglasnim pločama, pa možete pogledati i odlučiti kada ćete pristupiti. Nastojte se ranije ispovjediti. Kako smo već ranije najavili, na Veliku subotu neće biti prilike za ispovijed.

Nastojte prijaviti svoje bolesnike za korizmenu ispovijed, kako bismo ih tijekom tjedna mogli pohoditi.

U iduću nedjelju na Cvjetnicu, svečano ćemo proslaviti spomen Gospodinova ulaska u Jeruzalem i čuti navještaj njegove Muke, kojega će u 10 sati pjevati Župni zbor, a u 11:30 Zbor mladih.

Toga će dana uz sve mise biti i blagoslov maslinovih grančica i drugoga cvijeća.

I u ovaj petak, kao i na Cvjetnicu, u našoj će crkvi biti pobožnost Križnoga puta u 18 sati.

U prošlu smo srijedu proslavili spomen časnog sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka. Tom prigodom izašao je novi broj biltena Vendelin, pa se njime i prigodnim sličicama možete poslužiti na stoliću kod izlaza iz crkve.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete i uskrsne čestitke.