22. listopada 2017.

XXIX. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Ivan Pavao II., papa
 
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
23. Ponedjeljak: sv. Ivan Kapistranski, franjevac
24. Utorak: sv. Antun Marija Claret, utemeljitelj Družbe Srca Marijina
25. Srijeda: sv. Krizant i Darija, supružnici, mučenici
26. Četvrtak: sv. Dimitrije Srijemski, đakon, mučenik
27. Petak: sv. Frumencije, biskup
28. Subota: sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli
29. Nedjelja: XXX. KROZ GODINU – sv. Hermelinda, pustinjakinja
 
 U prigodi današnje misijske nedjelje, skupljamo vaše dragovoljne priloge za život i rad katoličkih misija u Peruu. Svoj dar na kojem od srca zahvaljujemo možete staviti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve.
 Od ovoga tjedna, održavat će se župni vjeronauk za prvopričesnike po rasporedu kojega su djeca dobila na prvom susretu. Jednako tako i krizmanici imaju svoj prvi susret u srijedu u 9 ili 15 sati, ovisno o smjeni u školi.
 Molimo roditelje koji još nisu upisali svoju djecu na župni vjeronauk da to učine tijekom tjedna u uredovno vrijeme, osim četvrtka i petka.
 
 Ova je srijeda zadnja u mjesecu, pa će toga dana Pokret krunice imati svoj mjesečni susret. Toga dana ne ureduje župni ured, a redovita sv. misa je samo ujutro u 7 sati.
 
 Pozivamo sve mlade četvrtkom u 20 sati u našu kapelicu u prizemlju na euharistijsko klanjanje i prigodnu katehezu.
 
 Ukoliko ima još odraslih koji bi se htjeli pridružiti zajednici Katoličke Crkve primajući krštenje i ostale sakramente kršćanske inicijacije, mogu se utorkom u 19.30 priključiti zajednici katekumena.
 
 I dalje pozivamo one koji se žele pridružiti našim zborovima da se nakon svete mise jave voditeljima. Hvala na vašem odzivu!
 
 Pozivamo sve mlade koji se žele pridružiti Franjevačkoj mladeži, na susrete ponedjeljkom i petkom u 20 sati.
 
 Kako smo najavili prošle nedjelje, večeras nakon večernje mise u 19:30 u Župnoj dvorani održat će se predstavljanje knjige “Preživio sam Vukovar i Ovčaru” uz osobno svjedočenje autora gospodina Vilima Karlovića.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, knjige i nabožne predmete. Podsjećamo vas da kupnjom na tome mjestu pomažete održavanje i obnovu naše crkve i samostana.