21. studenoga 2021.

ISUS KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA

Prikazanje BDM

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

22. Ponedjeljak: sv. Cecilija, djevica i mučenica

23. Utorak: sv. Klement Rimski, papa

24. Srijeda: sv. Andrija Dung-Lac i drugovi vijetnamski mučenici

25. Četvrtak: sv. Katarina, djevica i mučenica

26. Petak: sv. Leonardo Portomauricijski, franjevac

27. Subota: sv. Franjo Antun Fasani, franjevac

28. Nedjelja:I. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Jakov Markijski, franjevac

* Čestitamo danas našim sestrama franjevkama blagdan Krista Kralja, dan njihove Družbe. Sestre franjevke slijedeće godine obilježavaju 40 godina svoga djelovanja u našoj župi, pa ih preporučamo u vaše molitve za dobro zdravlje i redovnički duh te nova i oduševljenja zvanja.

* Sutra se spominjemo svete Cecilije, zaštitnice crkvenih glazbenika, u vaše molitve preporučamo sve naše pjevače i svirače, kao i sve preminule članove naših zborova.

*Sukladno obavijesti koju smo poslali, pozivamo roditelje ovogodišnjih prvopričesnika na sastanak koji će se održati u utorak 23. studenoga u 19:30, ovdje u crkvi.

*Budući da je zbog širenja zaraze i uvođenja strožih mjera još prošle godine Franjevačka mladež prestala sa svojim susretima, pozivamo mlade koji se žele uključiti da dođu ponedjeljkom i petkom u 20 sati. Susreti će se održavati u njihovoj prostoriji u prizemlju, a ulaz je s dvorišne strane. Svi mladi su dobro došli.

* U iduću nedjelju započinje Došašće, pa već sada najavljujemo svete mise zornice koje ćemo slaviti svakog dana, osim nedjelje u 6 sati ujutro.

* Ovih je dana u naše je samostansko bratstvo došao još jedan brat, fra Ivica Janjić, koji je do sada služio u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, a sada će vršiti provincijske službe za Franjevački svjetovni red i Framu. Iako on neće biti izravno uključen u pastoralni život naše župe, od srca ga pozdravljamo i želimo da se lijepo i ugodno osjeća među nama.

* I dalje vas molimo da se pridržavate mjera sprječavanja širenja zaraze. Za vrijeme svetih Misa obvezno je nošenje maske i pokušajte se, što je više moguće udaljiti jedni od drugih. Dakako, oni koji imaju simptome bolesti, neka ostanu kod kuće dok ne ozdrave. Hvala na razumijevanju.

* Napominjemo da najvjerojatnije niti ove zime, zbog financijske situacije nećemo moći grijati crkvu. Trenutno naši prihodi, koji su znatno smanjeni jedva uspiju pokriti režije. Podsjećamo vas da mi franjevci imamo ovisimo isključivo o darovima vjernika, jer s nijedne druge strane nemamo nikakvih drugih prihoda.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, kalendare te božićne čestitke, nabožne predmete, adventske svijeće i drugo. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.