20. ožujka 2016.

NEDJELJA MUKE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA
– CVJETNICA –
Tijekom idućeg tjedna slavimo
21. Ponedjeljak: sv. Serapion Thmujski, pustinjak
22. Utorak: sv. Benvenut iz Ankone, biskup
23. Srijeda: sv. Turibije Mongrovejski, apostol južne Amerike
24. VELIKI ČETVRTAK
25. VELIKI PETAK – post i nemrs
26. VELIKA SUBOTA
27. Nedjelja Uskrsnuća GNIK – VAZAM
 Tijekom ovoga tjedna imat ćete priliku pristupiti sakramentu sv. ispovjedi svakodnevno od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. U četvrtak i petak prilika za ispovijed će biti od 10 do 12 i od 16 do 18, po završetku obredâ, kao i na Veliku subotu više neće biti prilike za ispovijed Cjelokupni raspored možete vidjeti na oglasnim pločama.
 Kako ove godine svetkovina Navještenja Gospodinova pada na Veliki Četvrtak, ona će se liturgijski slaviti 4. travnja.
 Pred nama je Sveti ili Veliki tjedan. Uskrs ne možemo doživjeti i proslaviti u punini, ako ne sudjelujemo u obredima ovih svetih dana.
 Na Veliki Četvrtak misa večere Gospodnje počinje u 18. 30 sati, a nakon mise bit će u našoj kapelici euharistijsko klanjanje.
 Na Veliki petak u 18.30 započinju obredi Muke Gospodnje. Toga je dana obvezni post i nemrs za sve vjernike između navršenih četrnaest i šezdeset godina života. Tom ćemo prilikom, kako je uobičajeno skupljati vaše priloge za vjernike katolike i crkvene ustanove u Isusovoj domovini – Svetoj Zemlji.
 Na Veliku Subotu pozvani smo u tišini pohoditi Isusov grob. Vazmeno bdijenje koje je vrhunac cijele liturgijske godine, što znači najvažnije bogoslužje u godini, započinje u 20.00 sati. Za ovo slavlje ponesite svijeće, koje možete nabaviti i na našem kiosku.
 U nedjelju Uskrsnuća Gospodnjeg prva sveta misa bit će u 7 sati, a ostale su mise po nedjeljnom rasporedu u 8, 9, 10, 11.30 i u 18.30. Kod svih misa bit će i uskrsni blagoslov hrane.
 Tijekom svetog tjedna pripravimo se za istinsku i radosnu proslavu Isusova uskrsnuća. Ne dopustimo da nas pripremanje izvanjske proslave udalji od otajstva koje slavimo.
 U prošlu smo srijedu proslavili spomen časnog sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka. Tom prigodom izašao je novi broj biltena VENDELIN, pa se njime i prigodnim sličicama možete poslužiti na stoliću kod izlaza iz crkve.
 Kao što možete vidjeti, u svetištu naše crkve smo učinili neke preinake, kako bi se sveta misa mogla slaviti onako kako to predviđa Obnovljeni red mise prema II. Vatikanskom Saboru. Tri su mjesta slavljenja: sjedalo svećenika za uvodne i zaključne obrede, ambon za službi riječi i oltar za euharistijsku službu. Uz ovo napominjemo da je prije više godina Hrvatska biskupska konferencija službeno odredila da se nakon misnih čitanja upotrebljava novi prijevod poklika koji više ne glasi: Riječ je Gospodnja!, nego RIJEČ GOSPODNJA!, pa molimo sve čitače da se toga pridržavaju.
 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve časopisa i uskrsne čestitke. Preporučamo knjigu pape Franje: BOŽJE IME JEST MILOSRĐE.