2. veljače 2020.

PRIKAZANJE GOSPODINOVO

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
03. Ponedjeljak: sv. Blaž, biskup i mučenik
04. Utorak: sv. Josip Leoneški, franjevac kapucin
05. Srijeda: sv. Agata, djevica i mučenica
06. Četvrtak: sv. Petar Krstitelj, Pavao Miki i drugovi japanski mučenici
07. Petak: sv. Koleta, klarisa
08. Subota: sv. Jeronim Emilijani, redovnik
09. Nedjelja: V. KROZ GODINU – sv. Skolastika, monahinja

* Prva je nedjelja u mjesecu. Vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove u kojima se odgajaju budući franjevci – svećenici i braća. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca zahvaljujemo na svakom daru.

* Danas crkva u Hrvata obilježava Dan života. Molimo za naše obitelji da prihvate nove živote, ali i za one koji mogu pomoći da se mladi ljudi zaposle, pa na taj način steknu i materijalnu sigurnost za svoju djecu. Kako je danas i Dan posvećenog života, preporučamo u molitve sve redovnike i redovnice, kako bi vjerno, predano i požrtvovno živjeli svoje zvanje u Crkvi.

* Sutra se spominjemo svetoga Blaža, biskupa i mučenika. Prema običaju Crkve, toga se dana blagoslivljaju grla, što ćemo i mi učiniti uz jutarnju i večernju svetu misu.

* Petak je prvi u mjesecu, prilika za svetu ispovijed bit će od 17:30. Euharistijsko klanjanje i posveta Presvetom Srcu Isusovu bit će od 17:45.

* U subotu ćemo u 17:55 u holu pred likom Marije blagoslovljene – naše

Gospe trudnice imati pobožnost i molitvu za sve one koji žele imati djecu, a iz nekog razloga im to nije moguće. Dođite i molimo zajedno!

* Kako se za hodočašće u Krašić prijavilo svega pet osoba, tako niti ove godine nećemo u njemu sudjelovati.

* Od ovoga tjedna se prema rasporedu nastavljaju vjeronaučni susreti krizmanika, a od idućeg tjedna susreti prvopričesnika.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, duhovne knjige i nabožne predmete. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.