2. lipnja 2019

VII. VAZMENA NEDJELJA
sv. Marcelin i Petar, mučenici

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
03. Ponedjeljak: sv. Karlo Lwanga i drugovi, ugandski mučenici
04. Utorak: sv. Kvirin Sisački, biskup i mučenik
05. Srijeda: sv. Bonifacije, biskup i mučenik, apostol Njemačke
06. Četvrtak: sv. Norbert, utemeljitelj redovnika premonstranaca
07. Petak: sv. Robert iz Newminstera, cistercit
08. Subota: sv. Medardo, biskup
09. Iduća je nedjelja svetkovina DUHOVA – PEDESETNICA
– sv. Efrem Sirski, đakon, crkveni naučitelj

* Prošle smo nedjelje skupili oko 13.000,00 kuna namijenjenih ljetovanju palestinske katoličke djece iz Betlehema na našem moru. Od srca zahvaljujemo na svakom daru. Zahvalu i pozdrave šalje vam i fra Sandro.

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašim molitvama i dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove, svoj prilog možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

* U utorak od 17:55 bit će antunovska pobožnost.

* U četvrtak u 20 sati u kapelici u prizemlju održava se euharistijsko klanjanje i kateheza za mlade. Svi ste dobro došli.

* Ovaj je petak prvi u mjesecu, pa ćemo od 17:45 imati euharistijsko klanjanje uz posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu.

* U subotu je 8. u mjesecu, kad se na osobit način u molitvi pred likom BDM Blagoslovljene – Trudnice, sjećamo svih onih koji žele imati djecu, ali iz nekoga razloga to ne mogu, kao i svih trudnica i rodilja. Pobožnost započinje u 17:55 u holu, a potom slijedi sveta misa.

* Jednako tako, subotu dječji zbor Križići odlazi na smotru dječjih crkvenih zborova Zlatna Harfa, koja će se održati u Mariji Bistrici. Okupljanje je u 7:30, a polazak u 8 sati.

* U iduću nedjelju će nam se predstaviti članovi Hrvatskog čestertonijanskog kluba, koji se nadahnjuju na djelu Gilberta K. Chestertona, velikog katoličkog mislioca, apologete i pisca s prijelaza 19. u 20. stoljeće. Oni se pripremaju za Čest – fest na kojem žele ugostiti predavača Johna Kanua iz Sierra Leonea, te mole našu pomoć pri tome. Svoj prilog možete predati njihovim volonterima, koji vam nude i nešto promotivnog materijala.

* Čestitamo danas našem Župnom zboru, na jučerašnjem uspješnom nastupu na Smotri zborova Hrvatske franjevačke provincije održanoj u Varaždinu.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Novi Glas Koncila između ostalog donosi:
– Pravo na život preduvjet je svakoga drugoga prava.
– Zašto suvremeni mediji Crkvu doživljavaju kao smetnju?
– Kako biti poduzetnik, a katolik?
– Papina poruka: “Ljubav koja ne dira džep lažna je ljubav”