19. travnja 2015.

19. travnja 2015.
III. VAZMENA NEDJELJA
Sv. Leon IX. papa

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
20. Ponedjeljak: sv. Teotim, biskup
21. Utorak: sv. Konrad Parzhamski, franjevac kapucin,
sv. Anzelmo Kenterberijski, redovnik, biskup
22. Srijeda: sv. Leonida, laik
23. Četvrtak: sv. Juraj, vojnik, mučenik
24. Petak: sv. Fidel Sigmaringenski, franjevac kapucin, mučenik
25. Subota: sv. Marko, evanđelist
26. Iduća je nedjelja IV. VAZMENA, Bl. Jakov Zadranin

Budimo danas duhom povezani sa svim hodočasnicima koji na Trsatu sudjeluju u 2. Nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji.

Čestitamo danas našem dječjem zboru “Križići” na izvrsnom nastupu na ovogodišnjoj Zlatnoj harfi održanoj jučer na Knežiji.

Nakon svete mise u Kapelici u prizemlju žele vam se obratiti članovi udruge Betlehem. Oni pokreću inicijativu dostojanstvenog pokopa mrtvorođene djece, kako njihova tijela ne bi više završavala u medicinskom otpadu ili tko zna gdje drugdje. Molimo vas nađite još nekoliko trenutaka i posvetite pažnju ovoj inicijativi.

Sutra u 20 sati u Župnoj dvorani započinje Zaručnički tečaj, za sudjelovanje je obvezna prijava preko mrežnih stranica.

U srijedu u 19:30 u našoj će se crkvi održati prigodni koncert. Na orguljama nastupa Edmund Andler Borić, na trubi Igor Mrnjavčić, a pjevat će sopranistica Antonia Dunjko. Ulaz je slobodan i sve vas pozivamo.

U subotu 25. travnja od 9 sati u našoj će se župnoj dvorani održati znanstveni skup o velikom franjevačkom teologu i filozofu blaženom Aleksandru Haleškom koji je u 13. stoljeću živio i djelovao u rodnoj Engleskoj i Francuskoj.

Iduća nedjelja 26. travnja je DAN DUHOVNIH ZVANJA, pa ćemo toga dana moliti da Bog i iz naše župe pozove nove mladiće i djevojke u službu svoje crkve. Za ovaj ćemo se dan pripraviti u četvrtak nakon večernje svete mise na klanjanju za duhovna zvanja iz naših obitelji.

Jednako tako, u iduću nedjelju u 11:30 u našoj će župi biti slavlje svete potvrde kojoj će pristupiti 80 kandidata. Preporučamo vam u molitve naše krizmanike, kako bi primivši puninu Duha Svetoga u buduće dosljedno živjeli svoju vjeru.

Istoga dana, u nedjelju, u 18 sati u našoj će se katedrali održati Hodočašće mladih cijele nadbiskupije. Pozivamo sve mlade da se uključe u ovaj vrijedni susret.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska.