19. siječnja 2020.

II. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Marije mučenik, sv. Eustohija Calafato, klarisa

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
20. Ponedjeljak: sv. Fabijan, papa i sv. Sebastijan, vojnik, mučenici
21. Utorak: sv. Agneza, mučenica
22. Srijeda: sv. Vinko, đakon, mučenik
23. Četvrtak: sv. Emerencijana, djevica i mučenica
24. Petak: sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj
25. Subota: Obraćenje sv. Pavla
26. Nedjelja: III. KROZ GODINU, sv. Timotej i Tit, učenici sv. Pavla

* Ovaj se tjedan od prošle do iduće subote u cijelom svijetu održava Molitvena osmina za jedinstvo kršćana, pa ćemo svakodnevno uz večernju misu moliti na tu nakanu.

* Vjeronaučni susreti prvopričesnika i krizmanika započinju u drugom tjednu veljače.

* Podsjećamo vas i pozivamo da se u utorak 4. veljače, uključite u hodočašće novozagrebačkog dekanata u Krašić blaženom Alojziju Stepincu. Polazak je u 15 sati, upisati se možete na kiosku, a cijena je 40,00 kuna.

* Kao što smo već najavili, naša je nadbiskupija domaćin Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9. i 10. svibnja ove godine. Organizacijski odbor poziva sve zainteresirane mlade da se prijave za sudjelovanje. Prijave traju od 15. siječnja, do 15. ožujka.

* Jednako tako, pozvani smo u svojim domovima ugostiti mlade koji će doći u naš grad. Ovu vam inicijativu od srca preporučamo, jer su i naši mladi na susretima u drugim gradovima bili nečiji gosti. Prijavnicu već danas možete uzeti na

našem kiosku. Popunjenu prijavnicu treba vratiti na kiosk do 31. siječnja.

* Organizacijski odbor poziva i mlade koji se žele uključiti u susret kao volonteri, oni se do 31. siječnja mogu prijaviti putem mrežne stranice Pastorala mladih.

* Danas se našoj župi želi predstaviti međunarodna katolička laička organizacija Marijina legija koja je osnovana u Irskoj prije 99 godina, a u Hrvatskoj djeluje već 64 godine. Njeni članovi djeluju pri župi gdje održavaju tjedne sastanke, te sudjeluju u životu župne zajednice putem posjeta obiteljima, samcima, bolesnima, napuštenima. Sve vas pozivamo da se nakon mise uputite u kapelicu u prizemlju gdje će se održati kratko predstavljanje i ukoliko osjetite poziv, da se pridružite u njenom budućem djelovanju u našoj župi.
Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa. Osobito preporučamo novi broj Glasa Koncila.