18. veljače 2018.

I. KORIZMENA NEDJELJA
sv. Šimun, biskup i mučenik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
19. Ponedjeljak: sv. Konrad Konfalonieri, franjevački pustinjak
20. Utorak: sv. Eleuterije, biskup
21. Srijeda: sv. Petar Damiani, biskup i crkveni naučitelj
22. Četvrtak: Katedra sv. Petra
23. Petak: sv. Polikarp, biskup i mučenik
24. Subota: sv. Sergije I., papa – Kvatre
25. Iduća je nedjelja II. KORIZMENA – sv. Donat Zadarski, biskup

 Sutra u 20 sati u Župnoj dvorani započinje Zaručnički tečaj. Na sudjelovanje pozivamo mladiće i djevojke koji u skoro vrijeme žele sklopiti kršćansku ženidbu. Oni koji se nisu uspjeli prijaviti putem mrežnih stranica, mogu doći, pa će se osobno prijaviti voditelju.

U četvrtak u 19:30 u prostoriji Franjevačke mladeži u prizemlju održat će se Biblijska tribina na temu “Hodimo u novosti života” – Sinoda očima sudionika. Sve vas od srca pozivamo. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.

 Tijekom korizme u našoj crkvi je pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.

 U subotu su proljetne Kvatre, dan molitve i posta posvećen pokori i obraćenju. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete na svetoj misi, te nakane svoje osobne molitve i pokore usmjerite za obraćenje cijeloga svijeta.

 Korizma je na osobit način vrijeme obraćenja. Na tom putu nam pomaže sakrament svete ispovijedi. Kao što vam je poznato u našoj crkvi uvijek postoji prilika za svetu ispovijed. Kad se želite ispovjediti, nastojte doći nešto ranije u crkvu, kako biste nakon ispovijedi mogli cjelovito sudjelovati u slavlju svete mise.

 Jednako tako u ove dane nađimo više vremena, ne samo za osobnu pobožnost, nego i za češće sudjelovanje u slavlju svete mise koja je najuzvišenija i najsavršenija molitva koju čovjek može uputiti Bogu.

 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, knjige, nabožne predmete i sl.