18. prosinca 2016.

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA
sv. Gracijan, misionar u Galiji
 
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
19. Ponedjeljak: Bl. Urban V., papa
20. Utorak: sv. Eugen i Makarije, mučenici
21. Srijeda: sv. Petar Kanizije, isusovac
22. Četvrtak: sv. Francisca Cabrini, redovnica
23. Petak: sv. Ivan Kentski, svećenik
24. Subota: BADNJAK, sv. Adam i Eva, praroditelji
25. Nedjelja: ROĐENJE SPASITELJEVO – BOŽIĆ
 
 Od ponedjeljka do petka će biti prilika za ispovijed 10 do 12 i od 17 do 19 sati. Kao što smo najavili na Badnjak neće biti ispovijedanja kako bismo se i mi svećenici mogli pripremiti za slavlje Božića.
 
 U četvrtak u 20 sati vokalni studio “Bacchabundus” održat će u našoj Župnoj dvorani Božićni koncert na kojega ste svi pozvani.
 
 U subotu na Badnjak ćemo u 6 sati slaviti posljednju ovogodišnju zornicu, a u 20 sati je misa bdijenja uz sudjelovanje djece koja su pripravila prigodni kratki program.
 
 Svečanu misu polnoćku slavit ćemo u 23.30 sati. Zamoljeni smo od policije da upozorimo vjernike da se veselje i radost ne izražava pucnjavom, jer to nije niti hrvatski, niti kršćanski običaj. Radije pripremimo svoje glasove i srca da prelijepe hrvatske božićne pjesme zaore našom crkvom i našim domovima. Jednako tako policija moli povećanu pažnju prilikom upravljanja motornim vozilima, kao i prilikom kretanja pješaka.
 
 U nedjelju, na Božić, mise su po uobičajenom rasporedu u 8, 9, 10, 11:30 te 18:30 sati. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.
 
 Prijavnicu za blagoslov obitelji možete uzeti na kiosku u prizemlju, čitljivo ju popunite i vratite. Molimo vas da se za blagoslov prijavite ranije, a ne zadnji čas ili večer uoči blagoslova, kako bismo mogli na vrijeme načiniti raspored. Podsjećamo vas da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan područja naše župe. Blagoslov obitelji je jedan od izraza naše vjere i ne bi ga trebalo zanemariti, pa nastojte na jedan ili drugi način primiti blagoslov.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, čestitke, knjige i druge nabožne predmete. Osobito preporučamo nosač zvuka našeg Zbora mladih koji pjeva na sv. misi u 11:30, pod naslovom “Božić u Sigetu”. Ovo može biti lijepi božićni dar koji će u ove svete dane u vaše domove i obitelji donijeti ozračje naše lijepe i raspjevane crkve. Jednako tako, na kiosku možete uzeti i ovogodišnje Obavijesti s programom slavlja i događanja u našoj crkvi.
 U holu Framaši prodaju svoje rukotvorine, pa vam ih od srca preproučamo. Prihod od prodaje namijenjen je njihovom djelovanju.
 Ispred crkve gosp. Ivica Jurjević nudi svoju zbirku pjesama pod naslovom “Hrvatski Božić”.