17. prosinca 2017.

III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – GAUDETE
sv. Lazar iz Betanije, Isusov prijatelj
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
18. Ponedjeljak: sv. Gracijan, misionar u Galiji
19. Utorak: bl. Urban V., papa
20. Srijeda: sv. Eugen i Makarije, mučenici
21. Četvrtak: sv. Petar Kanizije, isusovac, crkveni naučitelj
22. Petak: sv. Francisca Cabrini, redovnica
23. Subota: Ivan Kentski, svećenik
24. Nedjelja: IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Adam i Eva, praroditelji
 
 Danas je nedjelja Caritasa. Molimo vaš prilog, kojega možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Ovom ćemo akcijom podmiriti naše obveze prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, kao i prema Hrvatskom Caritasu. Hvala na vašem sudjelovanju, a osobita hvala Caritasovim volonterima na čelu s gospođom Anom koji marljivo skrbe za naše siromahe, kao i FSR-u, Frami te Molitvenom vijencu Kraljice obitelji te svima koji su prošle nedjelje darovali i kupili kolače.
 
 Zauzetošću i trudom izviđača odreda Nikola Bolonić Đebo iz Novog Zagreba i ove godine je u našu crkvu stiglo Betlehemsko svjetlo (na misi u 9 sati). Zahvaljujemo im na trudu kojim su svima nama donijeli svjetlo i toplinu koja se već dva tisućljeća širi iz Isusovog Betlehema. Betlehemsko svjetlo možete ponijeti u svoje domove.
 
 Čestitamo danas, devetorici ministranata, koji su uvedeni u službu. Molimo za naše ministrante da budu dobri i revni te da žive u skladu sa službom koju su preuzeli.
 
 Večeras nakon svete mise, u našoj Velikoj dvorani Franjevačka mladež će održati predbožićni igrokaz. Sve su sami napisali i osmislili, dođite, kako bismo podržali njihovu mladost i zauzetost za vjernički život.
 
 U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja. U dane pred Božić, tj. od 18. do 23. prosinca prilika za ispovijed će biti od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. U nedjelju 23. ispovijedamo uz sve svete mise po običaju, poslije podne više nećemo ispovijedati. Detaljni raspored možete vidjeti na oglasnim pločama. Molimo da si organizirate vrijeme i ranije se ispovjedite.
 
 U nedjelju, na Badnjak, neće biti redovite večernje mise u 18:30, nego ćemo u 20 sati slaviti misu bdijenja uz sudjelovanje djece koja su pripravila prigodni program, a svečanu misu polnoćku slavit ćemo u 23.30 sati. Kao i svake godine, zamoljeni smo od policije da upozorimo vjernike da se veselje i radost ne izražava pucnjavom, jer to nije niti hrvatski, niti kršćanski običaj. Radije pripremimo svoje glasove i srca da prelijepe hrvatske božićne pjesme zaore našom crkvom i našim domovima. Jednako tako policija moli povećanu pažnju prilikom upravljanja motornim vozilima, kao i prilikom kretanja pješaka.
 
 U ponedjeljak, na Božić, mise su po uobičajenom rasporedu u 8, 9, 10, 11:30 te 18:30 sati. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.
 
 Ako u svojim domovima imate starije, bolesne i nemoćne osobe koje se žele ispovjediti, možete nas pozvati. Sve prijavljene bolesnike pohodit ćemo u prvoj polovici tjedna.
 
 Pozivamo vas da i dalje ustrajno pohađate mise zornice svakoga jutra u 6 sati.
 
 U župnom uredu možete upisati vaše misne nakane za iduću godinu.
 
 Na našem kiosku u prizemlju možete uzeti ovogodišnje Obavijesti s rasporedom događanja u župi ovih blagdanskih dana, kao i prijavnice za blagoslov obitelji po kućama koje popunjene, molimo vratite na kiosk. Molimo vas da se prijavite ranije, a ne zadnji čas ili večer uoči blagoslova, kako bismo mogli na vrijeme načiniti raspored. Napominjemo da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan područja naše župe. Hvala na razumijevanju.
 
 Na kiosku možete nabaviti i nove brojeve tiska, kao i kalendare te božićne čestitke i ostale nabožne predmete.
 Ispred crkve gosp. Ivica Jurjević nudi svoju zbirku pjesama pod naslovom “Hrvatski Božić”.