16. prosinca 2018.

III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – GAUDETE
sv. Adela, carica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
17. Ponedjeljak: sv. Lazar iz Betanije, Isusov prijatelj
18. Utorak: sv. Gracijan, misionar u Galiji
19. Srijeda: bl. Urban V., papa
20. Četvrtak: sv. Eugen i Makarije, mučenici
21. Petak: sv. Petar Kanizije, isusovac, crkveni naučitelj
22. Subota: sv. Francisca Cabrini, redovnica
23. Nedjelja: IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Ivan Kentski, svećenik

*Danas je nedjelja Caritasa. Molimo vaš prilog, kojega možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Ovom ćemo akcijom podmiriti naše obveze prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, kao i prema Hrvatskom Caritasu. Hvala na vašem sudjelovanju, a osobita hvala Caritasovim volonterima na čelu s gospođom Anom koji marljivo skrbe za naše siromahe, kao i FSR-u, Frami te Molitvenom vijencu te svima koji su prošle nedjelje darovali i kupili kolače.

*Zauzetošću i trudom izviđača odreda Nikola Bolonić Đebo iz Novog Zagreba i ove godine je u našu crkvu stiglo Betlehemsko svjetlo (na misi u 9 sati). Zahvaljujemo im na trudu kojim su svima nama donijeli svjetlo i toplinu koja se već dva tisućljeća širi iz Isusovog Betlehema. Betlehemsko svjetlo možete ponijeti u svoje domove.

*U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja. U dane pred Božić, tj. od 17. do 22. prosinca prilika za ispovijed će biti od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. U nedjelju 23. ispovijedamo uz sve svete mise po običaju, a poslije podne od 17:30. Detaljni raspored možete vidjeti na oglasnim pločama. Molimo da si organizirate vrijeme i ranije se ispovjedite.

*Ako u svojim domovima imate starije, bolesne i nemoćne osobe koje se žele ispovjediti, možete nas pozvati. Sve prijavljene bolesnike pohodit ćemo u prvoj polovici tjedna.

*Pozivamo vas da i dalje ustrajno pohađate mise zornice svakoga jutra u 6 sati.

*U župnom uredu možete upisati vaše misne nakane za iduću godinu.

*Na našem kiosku u prizemlju možete uzeti ovogodišnje Obavijesti s rasporedom događanja u župi ovih blagdanskih dana, kao i prijavnice za blagoslov obitelji po kućama koje popunjene, molimo vratite na kiosk. Molimo vas da se prijavite ranije, a ne zadnji čas ili večer uoči blagoslova, kako bismo mogli na vrijeme načiniti raspored. Napominjemo da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan područja naše župe. Hvala na razumijevanju.

*U prošli četvrtak je u 90. godini života preminuo naš uzorni župljanin, dobročinitelj, suradnik i kum naše crkve gosp. Radoslav Perić. Oproštaj će biti sutra u 12:50 na Krematoriju, a sv. misa zadušnica istoga dana u 18:30. Gospodina Perića preporučamo u vaše molitve.

* Na kiosku možete nabaviti i nove brojeve tiska, kao i kalendare te božićne čestitke i ostale nabožne predmete. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.