16. lipnja 2019.

PRESVETO TROJSTVO
sv. Aurelijan, biskup

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
17. Ponedjeljak: sv. Albert Chmielowski, franjevački trećoredac
18. Utorak: sv. Gervazije i Protazije, mučenici
19. Srijeda: sv. Romuald, redovnik
20. Četvrtak: PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA – TIJELOVO
21. Petak: sv. Alojzije Gonzaga, isusovac
22. Subota: sv. Ivan Fisher i Toma More, mučenici
23. Iduća je nedjelja XII. KROZ GODINU – sv. Josip Cafasso, svećenik,
franjevački trećoredac

* Dok danas zahvaljujemo dobrom Bogu za sva dobročinstva primljena tijekom protekle školske godine, zahvaljujemo i svim učenicima, roditeljima, nastavnicima, profesorima i vjeroučiteljima na suradnji i povjerenju koje iskazujete nama, vašim svećenicima. Podsjećamo djecu da su i tijekom ljetnih mjeseci redovite svete mise na kojima treba nedjeljom i blagdanom sudjelovati.

* Danas naši framaši prodaju kolače, prihod je namijenjen njihovu djelovanju i sudjelovanju na ovogodišnjem Franjevačkom hodu, pa vam ih od srca preporučamo.

* Sutra u 20 sati u Župnoj dvorani započinje zaručnički tečaj. Pozivamo one koji u skoro vrijeme kane sklopiti ženidbu da se uključe.

* U četvrtak na Tijelovo svete će mise biti po nedjeljnom rasporedu, u 8, 9, 10, 11:30 te 18:30. Zapovijedani je blagdan, pa je dužnost svakog katolika toga dana prisustvovati svetoj misi.

* Vrijeme je upisa u srednje škole, pa vas još jednom molimo da potaknete vaše mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.

* Jednako tako, podsjećamo vas da su djeca koja žele pristupiti prvoj svetoj pričesti i krizmi obvezna pohađati osnovnoškolski vjeronauk tijekom svih osam godina školovanja.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Preporučamo najnoviji broj Glasa Koncila u kojem možete pročitati:
– Mediji stvaraju “predsjedničke kandidate” radi odvraćanja pozornosti.
– Zašto je predloženo uništenje 24 stranica o nadbiskupu Stepincu?
– Senzacionalistički su alarmantni tonovi o masovnom pomoru pčela.
– Ove godine na ispite državne mature 1900 maturanata manje.