14. veljače 2016.

I. KORIZMENA NEDJELJA
Sv. Valentin, svećenik i mučenik
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
15. Ponedjeljak: sv. Klaudije la Colombiere, isusovac
16. Utorak: sv. Julijana, djevica i mučenica
17. Srijeda: Sedam sv. utemeljitelja Reda slugu BDM
18. Četvrtak: sv. Šimun, biskup i mučenik
19. Petak: sv. Konrad Confalonieri, franjevački pustinjak
20. Subota: sv. Eleuterije, biskup – Kvatre
21. Iduća je nedjelja II. KORIZMENA – sv. Petar Damiani, biskup i crkveni naučitelj
 Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo potrebe naših siromaha. Svoj prilog za potrebe Karitasa možete predati volonterima na izlazu iz crkve. Od srca hvala u ime potrebnih.
 U subotu su proljetne Kvatre, dan molitve i posta posvećen pokori i obraćenju. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete na svetoj misi, te nakane svoje osobne molitve i pokore usmjerite za obraćenje cijeloga svijeta.
 Tijekom korizme u našoj crkvi je pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.
 Korizma je na osobit način vrijeme obraćenja. Na tom putu nam pomaže sakrament svete ispovijedi. Kao što vam je poznato u našoj crkvi uvijek postoji prilika za svetu ispovijed. Kad se želite ispovjediti, nastojte doći nešto ranije u crkvu, kako biste nakon ispovijedi mogli cjelovito sudjelovati u slavlju svete mise.
 Jednako tako u ove dane nađimo više vremena, ne samo za osobnu pobožnost, nego i za češće sudjelovanje u slavlju svete mise koja je najuzvišenija i najsavršenija molitva koju čovjek može uputiti Bogu.
 Obavještavamo vas da izbori za kandidate za članove Župnog pastoralnog vijeća nisu valjano prošli. Od 2000 – do 2500 tisuće župljana ili oko 700 obitelji za koje računamo da su barem na neki način povezani s crkvom, izborima se odazvala svega 21 osoba, od toga je dvije trećine nevaljanih listova. Ne preostaje drugo nego da župnik sam izabere vijećnike.
Žao nam je što našoj župi nedostaje volje za aktivnije sudjelovanje u njezinu životu i radu, kao i spremnost preuzimanja dijela odgovornosti za njezino dobro funkcioniranje.
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, knjige, nabožne predmete i sl.