14. svibnja 2023.

VI. VAZMENA NEDJELJA

sv. Matija, Apostol

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:

15. Ponedjeljak: sv. Izidor Madridski, ratar

16. Utorak: sv. Margareta Kortonska, pokornica

17. Srijeda: sv. Paškal Baylonski, franjevac

18. Četvrtak: SPASOVO – UZAŠAŠĆEsv. Feliks Kantalicijski, franjevac

19. Petak:  sv. Teofil iz Korte, franjevac

20. Subota: sv. Bernardin Sijenski, franjevac

21. Iduća je nedjelja VII. VAZMENA – sv. Herman Josip, redovnik

*Druga je nedjelja u mjesecu, pa vas molimo prilog za potrebe našeg župnog Caritasa. Svoj dar možete staviti u označene škrabice kod oba izlaza iz crkve. Od srca hvala!

*Sutra se spominjemo obljetnice posvete naše crkve. Pozivamo vas da toga dana zahvalimo Bogu za ovu našu crkvu građevinu, ali i da na osobit način molimo za živu crkvu u našoj sredini.

*Sutra u 20 sati započinje Zaručnički Tečaj, pozivamo na sudjelovanje sve koji su se prijavili.

*U utorak oko 17 sati je povratak i zahvala sudionika Hodočašća Hrvatske vojske i branitelja u Lurd. Ako želite, možete se pridružiti njihovoj zahvali.

* U četvrtak na Uzašašće Gospodnje mise su po blagdanskom rasporedu u 7 i u 10 sati prije podne, te večernja misa u 18:30.

*U petak će se u našoj crkvi od 18:30 održati Duhovna obnova za mlade koju predvode naša braća fra Gabrijel Bošnjak i fra Franjo Vuk. Nakon svete mise uslijedit će kateheza, klanjanje i druženje. Pozivamo sve mlade da se pridruže.

*Molitveni vijenac Kraljice obitelji 20. svibnja organizira hodočašće u Mariju Bistricu, više možete vidjeti na oglasnim pločama.

* Svakodnevno od 17:55 su svibanjske pobožnosti.

*Nadbiskupski pastoralni institut na Kaptolu 29a, 20. svibnja i 3. lipnja, organizira jednodnevnu edukaciju o plodnosti žene i muškarca.

*I danas volonteri udruge U ime obitelji ispred crkve prodaju majice u korist Hoda za život, pa ih od srca preporučamo.

*Čestitamo danas našim prvopričesnicima koji su jučer po prvi puta pristupili stolu Gospodnjem. Molimo za njih i želimo im da se uvijek hrane euharistijskom ljubavlju Kristovom i da budu dobri i vjerni Isusovi prijatelji. Zahvaljujemo sestri Lucijani koja ih je pripremala, kao i njihovim roditeljima i školskim vjeroučiteljima koji im pružaju svjedočanstvo kršćanskog života. Hvala i svima koji su zajedno sa s. Lucijanom priredili prvopričesničko slavlje i za tu prigodu uredili našu crkvu.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Preporučamo novi Glas koncila i Živo vrelo.