7. rujna 2014.

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU
Sv. Marko Križevčanin
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
08. Ponedjeljak: Rođenje BDM – Mala Gospa
09. Utorak: sv. Petar Claver, isusovac
10. Srijeda: sv. Nikola Tolentinski, augustinac
11. Četvrtak: sv. Ivan Gabrijel Perboyre, lazarist, kineski mučenik
12. Petak: Ime Marijino
13. Subota: sv. Ivan Zlatousti, carigradski patrijarh, crkveni naučitelj

XXIV. KROZ GODINU – Uzvišenje Svetog Križa

  • Danas se spominjemo sv. Marka Križevčanina, našeg sunarodnjaka i mučenika. Prigodom posvete naše crkve u naš oltar su ugrađene relikvije ovoga sveca, pa nas to na osobit način s njime povezuje. Molimo danas njegov zagovor za našu župnu i širu vjerničku zajednicu.
  • Prva je nedjelja u mjesecu, u vaše molitve i vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu pri izlazu iz crkve. Od srca vam hvala!Sutra na Malu Gospu su svete mise po svagdanjem rasporedu, a večernju ćemo misu slaviti svečanije
  • Svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i profesorima, kao i drugim školskim djelatnicima želimo sretan i blagoslovljen početak nove školske godine. Svetu misu zaziva Duha Svetoga u našoj ćemo crkvi slaviti u nedjelju 21. rujna u 9 sati.
  • Najavljujemo da će upis ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika biti u subotu 20. i 27. rujna u 17 sati.
  • U subotu je za našu župu dan cjelodnevnog klanjanja pred Presvetim otajstvom. Sve vas pozivamo, da toga dana nađete malo vremena i pridružite se klanjanju. Presveto će biti izloženo od jutarnje mise do 12 sati u kapelici te od 16:30 do 18:30 sati u crkvi, nakon čega slijedi sveta misa.
  • U nedjelju je svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, blagdan naše župe, crkve i samostana. Za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom. U četvrtak i petak će u 18 sati biti pobožnost Križnoga puta, u subotu euharistijsko klanjanje, na sam blagdan, u 18 sati, bit će klanjanje Križu.
  • Toga vas dana osobito pozivamo na sudjelovanje u večernjoj svetoj misi, koju će predvoditi i propovijedati naš fra Danijel Patafta, profesor Crkvene povijesti na Katoličkom Bogoslovnom Fakultetu u Zagrebu.
  • Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkih časopisa, kao i knjige duhovnog sadržaja te nabožne predmete.