14. prosinca 2014

14. prosinca 2014.
III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – GAUDETE
Sv. Ivan od Križa, karmelićanin, crkveni naučitelj

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
15. Ponedjeljak: Sv. Kristijan, apostol Gruzije
16. Utorak: sv. Adela, carica
17. Srijeda: sv. Lazar iz Betanije, Isusov prijatelj
18. Četvrtak: sv. Gracijan, misionar u Galiji
19. Petak: sv. Urban V., papa
20. Subota: sv. Eugen i Makarije, mučenici
21. Nedjelja: IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Petar Kanizije, isusovac, crkveni naučitelj

 • Danas je nedjelja Caritasa. Preporučamo vam sudjelovanje u akciji prodaje kolača koje možete kupiti u holu naše crkve. Jednako tako, svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Ovom ćemo akcijom podmiriti naše obveze prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, kao i prema Hrvatskom Caritasu. Hvala na vašem sudjelovanju, a osobita hvala Caritasovim volonterima na čelu s gospođom Anom koji marljivo skrbe za naše siromahe, kao i FSR-u, Frami te Molitvenim vijencima Kraljice obitelji.
 • Jednako tako u holu naši Framaši prodaju svoje rukotvorine. Prihod od prodaje namijenjen je za potrebe njihovog rada i djelovanja. Od srca vam ih preporučamo!
 •  Zauzetošću i trudom izviđača odreda Nikola Bolonić Đebo iz Novog Zagreba i ove godine je u našu crkvu stiglo Betlehemsko svjetlo (na misi u 9 sati). Zahvaljujemo im na trudu kojim su svima nama donijeli svjetlo i toplinu koja se već dva tisućljeća širi iz Isusovog Betlehema. Betlehemsko svjetlo možete uzeti u holu i ponijeti ga u svoje domove.
 •  U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja, za što ćete priliku imati od ponedjeljka do četvrtka između 17:30 i 19 sati, a od petka od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. Detaljni raspored možete vidjeti na oglasnim pločama i na ispovjedaonicama. Napominjemo da na Badnjak neće biti prilike za ispovijed, pa si organizirajte vrijeme i ranije se ispovjedite.
 •  U četvrtak nakon večernje mise će biti klanjanje na nakanu pokretanja Socijalne samoposluge u našem gradu. Pozivamo vas da se pridružite i ponesete sobom barem jednu namirnicu ili higijensku potrepštinu kako bi ih mogli darovati potrebnima. Hvala na sudjelovanju!
 •  Ako u svojim domovima imate starije, bolesne i nemoćne osobe koje se žele ispovjediti, možete nas pozvati. Sve prijavljene bolesnike pohodit ćemo u prvoj polovici tjedna.
 •  Pozivamo vas da i dalje ustrajno pohađate mise zornice svakoga jutra u 6 sati.
 •  U župnom uredu možete upisati vaše misne nakane za iduću godinu.
 •  Na našem kiosku u prizemlju možete uzeti ovogodišnje obavijesti s rasporedom događanja u župi ovih blagdanskih dana, kao i prijavnice za blagoslov obitelji po kućama koje popunjene, molimo vratite na kiosk. Napominjemo da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan teritorija naše župe. Hvala na razumijevanju.
 •  Prošli smo ponedjeljak blagoslovili novi kip sv. Josipa u našoj crkvi. Ovdje kod kipa i na stoliću kod izlaza iz crkve možete uzeti sličice i brošure o našem kipu. U buduće ćemo svake srijede – dan posvećen sv. Josipu, večernju misu započinjati kratkom pobožnošću našem zaštitniku.
 •  Kako smo najavili, sutra od 17 do 19 sati u dvorani Franjevačke mladeži održat će se seminar “Najsretnija beba”, namijenjen roditeljima koji očekuju rođenje djece. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.
 •  Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kao i kalendare te božićne čestitke i ostale nabožne predmete.