14. listopada 2018.

XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Kalist I., papa

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
15. Ponedjeljak: sv. Terezija Avilska, redovnica, crkvena naučiteljica
16. Utorak: sv. Margareta Marija Alacoque, redovnica
17. Srijeda: sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik
18. Četvrtak: sv. Luka Evanđelist
19. Petak: sv. Petar Alkantarski, franjevac
20. Subota: sv. Vendelin, pustinjak
21. Nedjelja: XXIX. KROZ GODINU – sv. Uršula i drugarice, mučenice

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našeg župnog Caritasa. Svoj prilog možete predati volonterima koji vas čekaju pri izlazu iz crkve. Od srca hvala u ime potrebitih!
* utorak u 19:30, u prostoriji Franjevačke mladeži u prizemlju, održat će se prva ovogodišnja Biblijska tribina na temu: Knjiga nad knjigama – 50 godina Zagrebačke Biblije. Sve vas pozivamo na sudjelovanje.

* Prošli četvrtak, 11. listopada u 19:30 započeo je ovogodišnji katekumenat, pa još jednom pozivamo sve koji žele primiti sakramente kršćanske inicijacije da se pridruže.

* Molimo roditelje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika koji prošli tjedan nisu upisali svoju djecu na župni vjeronauk, da to učine još sutra i prekosutra.

* Svakodnevno nastavljamo listopadske pobožnosti u 17.55.

* Iduća je nedjelja posvećena misijama, pa ćemo za moliti za misionare i misije, o tome razmišljati te skupljati priloge za pomoć djelovanju naših misionara, poglavito u Peruu.

* Jednako tako, u nedjelju nakon večernje svete mise u 19:30 u Župnoj dvorani održat će se predstavljanje nosača zvuka “Kako da te nađem”, banda Tobija koji u našoj crkvi pjeva nedjeljom na večernjoj svetoj misi. Nakon koncerta bit će prilika za nabavu CD-a, kao i za bratsko zajedništvo.

* Pozivamo djecu koja se žele priključiti našem dječjem zboru Križići, kao i odrasle koji žele pjevati u Župnom zboru i Zboru mladih da se jave voditeljima zborova.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, knjige i nabožne predmete. Preporučamo novi Glas Koncila, koji između ostalog donosi:
– Što o mladima u Crkvi raspravlja Biskupska sinoda;
– Zašto u Hrvatskoj 27 godina živi jugoslavenska laž;
– Kako su učitelji zvijezde vodilje kroz život.