14. lipnja 2020

XI. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Elizej, prorok

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
15. Ponedjeljak: sv. Vid, mučenik
16. Utorak: sv. Aurelijan, biskup
17. Srijeda: sv. Albert Chmielowski, franjevački trećoredac
18. Četvrtak: sv. Gervazije i Protazije, mučenici
19. Petak: PRESVETO SRCE ISUSOVO, sv. Romuald, redovnik
20. Subota: Bezgrešno Srce Marijino, sv. Silverije, papa,
21. Nedjelja: XII. NEDJELJA KROZ GODINU – sv. Alojzije Gonzaga, isusovac

* Dok danas zahvaljujemo dobrom Bogu za sva dobročinstva primljena tijekom protekle školske godine, zahvaljujemo i svim učenicima, roditeljima, nastavnicima, profesorima i vjeroučiteljima na suradnji i povjerenju koje iskazujete nama, vašim svećenicima i časnim sestrama. Podsjećamo djecu da su i tijekom ljetnih mjeseci redovite svete mise na kojima treba nedjeljom i blagdanom sudjelovati.

* Sutra u 20 sati u našoj Velikoj dvorani u prizemlju započinje Zaručnički tečaj.

* U petak je svetkovina Presvetog Srca Isusova, pa će svete mise biti u 7, 10 te 18:30 sati. Nastojte naći vremena i doći na svetu misu.

* U subotu je spomen Bezgrješnog Srca Marijina, pa ćemo od 17:55 imati Marijansku pobožnost uz Posvetnu molitvu.

* Vrijeme je upisa u srednje škole. Naš nas je nadbiskup potaknuo da ne zaboravimo kako je vjeronauk predmet kojega svaki katolik, po savjesti treba upisati.

* Jednako tako, podsjećamo vas da su djeca koja žele pristupiti prvoj svetoj pričesti i krizmi obvezna pohađati osnovnoškolski vjeronauk tijekom svih osam godina školovanja.

* Nakon što smo počeli ponovno pričešćivati na usta, javile su nam se osobe koje zbog osobnih razloga imaju bojazan od pričešćivanja nakon osoba koje su se pričestile na usta, stoga molimo te osobe da pred kraj podjeljivanja pričesti stanu s lijeve strane kod svetohraništa, pa će pričestitelj ponovno dezinficirati ruke i pričestiti ih. Hvala na razumijevanju.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila.

* Kako ste mogli primijetiti, na ulazna vrata naše kapelice u prizemlju postavljen je vitraj kojega je izradio naš župljanin akad. slikar Ivan Rogina. Od srca zahvaljujemo umjetniku te na osobit način gospodinu Ladislavu Faziniću koji je darovao novac za ovu lijepu umjetninu koja doprinosi ljepoti naše crkve.