13. rujna 2020

XXIV. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Ivan Zlatousti, biskup, crkveni naučitelj
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
14. Ponedjeljak: UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA
15. Utorak: BDM Žalosna
16. Srijeda: sv. Kornelije, papa i Ciprijan, biskup
17. Četvrtak: Rane sv. našeg oca Franje
18. Petak: sv. Josip Kupertinski, franjevac konventualac
19. Subota: sv. Januarije, biskup i mučenik
20. Nedjelja: XXV. KROZ GODINU, sv. Andrija Kim, Pavao Chong i drugovi,
korejski mučenici
* Prema odredbi svetog Oca i naših biskupa, danas skupljamo vaše priloge za sveta mjesta i vjernike katolike u Isusovoj domovini Svetoj Zemlji. Svoj prilog možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve, na čemu od srca zahvaljujemo.
* Sutra na blagdan Uzvišenja Svetog Križa, svete su mise u 7, 10, te 18:30. Nakon svete mise moći ćemo zajedno iskazati čast relikviji Sv. Križa. Iskoristimo priliku i dobro se u ovoj prilici duhovno se obnovimo.
* Kako smo već najavili, sveta Potvrda će u našoj župi biti u nedjelju 4. listopada. Kako bismo mogli ispoštivati sve preporuke stožera, sv. Misa će biti u 12 sati i molimo da na nju uz krizmanike dođu samo roditelji i kumovi. Sukladno s time, u ovu srijedu u 20 sati, u crkvi će biti sastanak roditelja na kojemu ćemo se dogovoriti o svim detaljima vezanima uz ovo slavlje.
* Iako su prilike kakve jesu, u iduću nedjelju uz svetu misu u 9 sati, zamolit ćemo Duha Svetoga za pomoć u novoj školskoj godini. Poštivajući preporuke, pozivamo sve učenike učitelje, nastavnike i sve koji s njima rade da nam se pridruže.
* Ovaj je tjedan kvatreni, a u subotu je dan kada cijela katolička Crkva moli i žrtvuje se za svećenička i redovnička zvanja kao i za duhovnu izgradnju naše mladeži. Pozivamo vas i toga dana na osobnu molitvu i svetu misu.
* Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započinje u četvrtak 8. listopada u 19:30 i trajat će tijekom ove pastoralne godine sve do Uskrsa. Pozivamo zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda, dođu upisati. Oni koji su već kršteni, a žele primiti sakramente potvrde i euharistije trebaju priložiti Potvrdu o krštenju, a oni koji nisu kršteni trebaju predočiti Rodni list.
* Jednako tako uz večernju misu na kojoj sudjeluju mnogi studenti, zamolit ćemo Duha Svetoga da i njima pomogne i prosvijetli ih za marljiv rad u novoj akademskoj godini.
* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.