13. prosinca 2020.

III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – GAUDETE
sv. Lucija, djevica i mučenica
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
14. Ponedjeljak: sv. Ivan od Križa, karmelićanin, crkveni naučitelj
15. Utorak: sv. Kristijan, apostol Gruzije
16. Srijeda: sv. Adela, carica
17. Četvrtak: sv. Lazar iz Betanije, Isusov prijatelj
18. Petak: sv. Gracijan, misionar u Galiji
19. Subota: bl. Urban V., papa
20. Nedjelja: IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Eugen i Makarije, mučenici
* Danas je nedjelja Caritasa. molimo i vaš prilog, kojega možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Ovom ćemo akcijom podmiriti naše obveze prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, kao i prema Hrvatskom Caritasu. Hvala na vašem sudjelovanju, a osobita hvala Caritasovim volonterima na čelu s gospođom Anom koji marljivo skrbe za naše siromahe.
* Ove će godine Betlehemsko svjetlo u našu crkvu stići sutra uz večernju svetu misu, pa ćete ga tijekom tjedna i u iduću nedjelju moći uzeti i ponijeti u svoje domove.
* U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja. U dane pred Božić, tj. od 16. do 19. te od 21. do 23. prosinca prilika za ispovijed će biti od 10 do 12 i od 16 do 18 sati. Kako bismo izbjegli stvaranje velike gužve, za vrijeme svagdanjih misa, kao i u nedjelju 22. prosinca, neće biti ispovijedi. Molimo da si organizirate vrijeme i ranije se ispovjedite, da ne stvarate prevelike redove, nosite zaštitnu masku te držite udaljenost od 2 metra jedni od drugih.
*Ako u svojim domovima imate starije, bolesne i nemoćne osobe koje se žele ispovjediti, možete nas pozvati.
*Pozivamo vas i dalje na mise zornice svakoga jutra u 7 sati.
* U četvrtak od 17:45 je euharistijsko klanjanje na nakanu da nas Gospodin oslobodi zaraze koja vlada čitavim svijetom.
*U župnom uredu možete upisati vaše misne nakane za iduću godinu.
*Ovogodišnji blagoslov domova i obitelji odgodit ćemo za konac siječnja i početak veljače. Ukoliko bi nam i to zbog epidemiološke situacije bilo nemoguće, na vrijeme ćemo vas obavijestiti.
* Na kiosku možete nabaviti i nove brojeve tiska, kao i kalendare te božićne čestitke i ostale nabožne predmete. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.