13. prosinca 2015.

III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – GAUDETE
Sv. Lucija, djevica i mučenica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

14. Ponedjeljak: sv. Ivan od Križa, karmelićanin, crkveni naučitelj
15. Utorak: sv. Kristijan, apostol Gruzije
16. Srijeda: sv. Adela, carica
17. Četvrtak: sv. Lazar iz Betanije, Isusov prijatelj
18. Petak: sv. Gracijan, misionar u Galiji
19. Subota: sv. Urban V., papa
20. Nedjelja: IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Eugen i Makarije, mučenici

Danas je nedjelja Caritasa. Preporučamo vam sudjelovanje u akciji prodaje kolača koje možete kupiti u holu naše crkve. Jednako tako, svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Ovom ćemo akcijom podmiriti naše obveze prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, kao i prema Hrvatskom Caritasu. Hvala na vašem sudjelovanju, a osobita hvala Caritasovim volonterima na čelu s gospođom Anom koji marljivo skrbe za naše siromahe, kao i FSR-u, Frami te Molitvenim vijencima Kraljice obitelji.

Zauzetošću i trudom izviđača odreda Nikola Bolonić Đebo iz Novog Zagreba i ove godine je u našu crkvu stiglo Betlehemsko svjetlo (na misi u 9 sati). Zahvaljujemo im na trudu kojim su svima nama donijeli svjetlo i toplinu koja se već dva tisućljeća širi iz Isusovog Betlehema. Betlehemsko svjetlo možete uzeti u holu i ponijeti ga u svoje domove.

Sutra će uz večernju misu biti prilika za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja. Ovom sakramentu mogu pristupiti oni koji boluju od ozbiljnije bolesti ili se nalaze u životnoj opasnosti. Osobe koje su zdrave ili boluju od manjih i prolaznih bolesti ne bi trebale pristupiti ovom sakramentu.

U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja, za što ćete priliku imati od ponedjeljka do četvrtka od 18 do 19 sati, a od petka od 17 do 19 sati, u subotu će od 11 do 12 sati biti ispovjed školske djece od 4. do 8. razreda. U dane pred Božić, tj. od 21. do 23. prosinca prilika za ispovijed će biti od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. Detaljni raspored možete vidjeti na oglasnim pločama i na ispovjedaonicama. Na Badnjak neće biti prilike za ispovijed, pa si organizirajte vrijeme i ranije se ispovjedite.

Ako u svojim domovima imate starije, bolesne i nemoćne osobe koje se žele ispovjediti, možete nas pozvati. Sve prijavljene bolesnike pohodit ćemo u prvoj polovici tjedna.

Pozivamo vas da i dalje ustrajno pohađate mise zornice svakoga jutra u 6 sati.

U župnom uredu možete upisati vaše misne nakane za iduću godinu.

Na našem kiosku u prizemlju možete uzeti ovogodišnje obavijesti s rasporedom događanja u župi ovih blagdanskih dana, kao i prijavnice za blagoslov obitelji po kućama koje popunjene, molimo vratite na kiosk. Napominjemo da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan područja naše župe. Hvala na razumijevanju.

Kako smo najavili, u utorak nakon večernje mise u našoj će crkvi ansambl Lado održati Dobrotvorni božićni koncert. Karte možete nabaviti kod izlaza iz crkve. Pozivamo vas da se u što većem broju odazovete.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kao i kalendare te božićne čestitke i ostale nabožne predmete. Kako smo najavili na početku svete mise, kod izlaza iz crkve možete uzeti sličicu s otisnutim duhovnim i tjelesnim Djelima milosrđa, te Molitvom za Božje milosrđe.