13. ožujka 2022.

II. KORIZMENA NEDJELJA

sv. Eufrazija, pustinjakinja

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

14.Ponedjeljak: sv. Matilda, kraljice, redovnica

15. Utorak: sv. Longin, vojnik

16. Srijeda: sv. Herbert, biskup

17. Četvrtak: sv. Patrik, apostol Irske

18. Petak: sv. Salvator iz Horte, franjevac

19. Subota: SV. JOSIP ZARUČNIK BDM

20. Iduća je nedjelja III. KORIZMENA, sv. Narcis i Afra, mučenici

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo korisnike našeg župnog Caritasa. Svoj prilog možete predati volonterima kod izlaza iz crkve.

*Tijekom ovoga tjedna, u uredovno vrijeme možete u župni ured donijeti pomoć u trajnoj i suhoj hrani, higijenskim potrepštinama ili novcu za Ukrajinu. Jednako tako, svoj novčani prilog možete odložiti u označenu škrabicu sve do iduće nedjelju, koja je posvećena Caritasu.

*Sutra započinje Zaručnički Tečaj, pozivamo na sudjelovanje sve zaručnike koji su se prijavili.

* U srijedu započinjemo trodnevnicu za blagdan sv. Josipa. Od 17:55 ćemo moliti krunicu i Litanije sv. Josipu, te slaviti svetu misu. U petak ćemo u 18 moliti Križni put.

* U petak se spominjemo preminuća časnog sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja naše Provincije. Kako je naša crkva na Kaptolu u kojoj se nalazi njegov grob oštećena u potresu, mi ćemo se ovom Božjem čovjeku preporučiti u našoj crkvi. Sv. Misu predvodi i propovijeda naš fra Zdravko Lazić s Kaptola.

*U subotu na blagdan sv. Josipa sv. Mise su po blagdanskom rasporedu u 7, 10 te 18:30.

*I dalje molimo vašu pomoć za uređenje crkvenog stepeništa. Od srca hvala!

*Ovaj tjedan je našu zajednicu i Franjevački red svojevoljno napustio naš brat Ivan Vladić, koji je zadnje dvije godine boravio u našem samostanu i vršio đakonsku službu. Od srca mu za sve zahvaljujemo i preporučamo ga u vaše molitve da se u svijetu dobro snađe i ostane dobar čovjek i vjernik.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.