12. travnja 2015.

II. VAZMENA NEDJELJA – BIJELA
– Sv. Julije I., papa –

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
13. Ponedjeljak: sv. Ida Bulonjska, udovica
14. Utorak: sv. Benedikt Josip Labre, prosjak, franjevački kordiger
15. Srijeda: sv. Damjan De Veuster, redovnik, apostol gubavaca
16. Četvrtak: sv. Bernardica Sourbirous, redovnica, vidjelica BDM Lurdske
17. Petak:  sv. Anicet, papa
18. Subota: sv. Apolonije, rimski senator, mučenik
19. Iduća je nedjelja III. VAZMENA – sv. Leon IX., papa

Danas na nedjelju Bijelu nedjelju koju je blaženi papa Ivan Pavao II proglasio nedjeljom Božanskog milosrđa, možete zadobiti potpuni oprost pod uobičajenim uvjetima i ako u crkvi pred Presvetim izmolite pobožnost ili krunicu Božjemu milosrđu.

Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i ljubavi preporučamo potrebite obitelji naše župe kojima pomaže naš Karitas. Svoj prilog možete predati volonterima pri izlazu iz crkve. Od srca hvala!

U subotu 18. travnja u 10 sati u župi Marije Pomoćnice na Knežiji održat će se ovogodišnja Zlatna harfa – smotra dječjih crkvenih zborova. Nastupit će i naši “Križići”, pa koji možete pođite i budite im podrška.

U iduću nedjelju hodočastimo na Trsat, kako bismo sudjelovali na 2. Nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji. Polazak je autobusima u 7 sati s parkirališta ispred crkve. Program započinje u 10, a sveta misa je u 12 sati. Još ima slobodnih mjesta, pa se možete upisati.

Na Veliki petak smo prikupili 14.600,00 kuna kao doprinos za Isusovu domovinu – Svetu zemlju. Ovim se novcem održavaju sveta mjesta za koja ondje skrbe franjevci iz čitavoga svijeta, a značajan dio koristi se za djelovanje katoličkih škola, otvaranje radnih mjesta za katolike, kao i za njihovo stambeno zbrinjavanje. Zbog velikog pritiska od strane državnih vlasti, svake se godine iseljavaju mnogi katolici. Novac je već poslan i sigurni smo da će brzo stići do onih kojima je najpotrebnije. Od srca hvala na svakom prilogu.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska.