12. ožujka 2023.

12. ožujka 2023.

III. KORIZMENA NEDJELJA

sv. Serafina, laikinja, patnica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

13.  Ponedjeljak: sv. Eufrozina, pustinjakinja

14.  Utorak: sv. Matilda, kraljica, redovnica

15.  Srijeda: sv. Longin, vojnik koji je Isusu probo bok

16.  Četvrtak: sv. Herbert, biskup

17.  Petak: sv. Patrik, apostol Irske

18.  Subota: sv. Salvator iz Horte

19.  Iduća je nedjelja IV. KORIZMENA – (sv. Josip, zaručnik BDM)

* Današnji je dan prema odluci hrvatskih biskupa posvećen solidarnosti i zajedništvu s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Svoj prilog možete staviti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve, na čemu od srca zahvaljujemo.

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo korisnike našeg župnog Caritasa. Svoj prilog možete odložiti u škrabice kod jednog i drugog ulaza. Hvala na svakom daru!

*Sutra započinje Zaručnički Tečaj, pozivamo na sudjelovanje sve zaručnike koji su se prijavili.

* U petak ćemo započeti trodnevnicu za blagdan sv. Josipa, koji se ove godine zbog korizmene nedjelja slavi 20. ožujka. U petak i nedjelju ćemo u 17:55 moliti Križni put, a u subotu 17:55 krunicu i Litanije sv. Josipu. Nakon pobožnosti slijedi redovita sv. Misa.

* U subotu se spominjemo preminuća časnog sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja naše Provincije. Ovom Božjem čovjeku preporučit ćemo se u našoj crkvi. Sv. Misu predvodi i propovijeda naš fra Daniel Patafta.

*Molitveni vijenac Kraljice obitelji u subotu 18. ožujka organizira hodočašće sv. Josipu u Karlovac. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.

* Najavljujemo sastanak roditelja ovogodišnjih prvopričesnika za ponedjeljak, 20. ožujka u 19:30, ovdje u crkvi.

*Najavljujemo i da ćemo prema odredbi našega nadbiskupa od iduće nedjelje pa do konca korizme prikupljati vaše darove za potresom pogođene u Turskoj i Siriji.

*Još jednom pozivamo one koji žele volontirati u našem župnom Caritasu da se jave župniku.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete, a osobito preporučamo novi Glas Koncila.