11. prosinca 2022.

11. prosinca 2022.

III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – GAUDETE

sv. Damaz I., papa

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

12. Ponedjeljak: bl. Ljudevit iz Casorie, franjevac

13. Utorak: sv. Lucija, djevica i mučenica

14. Srijeda: sv. Ivan od Križa, karmelićanin, crkveni naučitelj

15. Četvrtak: sv. Kristijan, apostol Gruzije

16. Petak: sv. Adela, carica

17. Subota: sv. Lazar iz Betanije, Isusov prijatelj

18. Nedjelja: IV. NEDJELJA DOŠAŠĆAsv. Gracijan, misionar u Galiji

* Danas je nedjelja Caritasa. Molimo i vaš prilog, kojega možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Ovom ćemo akcijom podmiriti naše obveze prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, kao i prema Hrvatskom Caritasu. Hvala na vašem sudjelovanju, a osobita hvala Caritasovim volonterima na čelu s gospođom Anom koji marljivo skrbe za naše siromahe.

* Danas uz večernju svetu misu, izviđači odreda Nikola Bolonić Đebo, donijet će u našu crkvu Betlehemsko svjetlo, pa ćete ga tijekom tjedna i u iduću nedjelju moći uzeti i ponijeti u svoje domove.

*Sutra će se u 18:30 održati Adventska duhovna obnova za mlade koju na temu „Dođi Gospodine Isuse“ predvodi fra Ivan Matić iz kuće susreta Tabor.

*Kateheza za mlade i odrasle, ubuduće se neće održavati srijedom, nego utorkom u prostoriji Franjevačke mladeži.

* U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja. Od 14. do 17. prosinca prilika za ispovijed će biti od 18:00 do 19 sati. U subotu 17. prosinca od 11 do 12 sati bit će ispovijed školske djece. U nedjelju od 7:15 do 12 i od 17:30 do 19 sati, a od 19 do 23. prosinca od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. Na Badnjak više neće biti prilike za ispovijed. Molimo da si organizirate vrijeme i ranije se ispovjedite.

*Ako u svojim domovima imate starije, bolesne i nemoćne osobe koje se žele ispovjediti, možete nas pozvati.

*Pozivamo vas i dalje na mise zornice svakoga jutra u 6 sati.

*U župnom uredu možete upisati vaše misne nakane za iduću godinu. Kako smo već prije rekli, stipendij za nakane se po odredbi Hrvatske biskupske konferencije plaća 7 eura (u eurima).

*Na našem kiosku u prizemlju možete popuniti Prijavnicu za blagoslov obitelji. Popunjenu vratite na kiosk. Molimo da se prijavite ranije, kako bismo mogli na vrijeme načiniti raspored. Raspored blagoslova možete vidjeti na oglasnim pločama, na mrežnim stranicama i našem facebook profilu. Napominjemo da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan granica naše župe. Hvala na razumijevanju.

*Na kiosku, kao i na stoliću u crkvi, možete uzeti i ovogodišnje Obavijesti s rasporedom događanja u župi, te nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, čestitke i ostalo ponuđeno. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.