11. lipnja 2023

11. lipnja 2023.

X. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Barnaba Apostol

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

12. Ponedjeljak: sv. Ivan Fakundo, augustinac

13. Utorak: SV. ANTUN PADOVANSKI, franjevac

14. Srijeda: sv. Elizej, prorok

15. Četvrtak: sv. Vid, mučenik

16. Petak: PRESVETO SRCE ISUSOVO

17. Subota: Bezgrješno Srce Marijino

18. Nedjelja: XI. KROZ GODINU – sv. Gervazije i Protazije, mučenici

*Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našeg župnog Karitasa. Svoj prilog možete predati volonterima kod izlaza iz Crkve.

* Dok danas zahvaljujemo dobrom Bogu za sva dobročinstva primljena tijekom protekle školske godine, zahvaljujemo i svim učenicima, roditeljima, nastavnicima, profesorima i vjeroučiteljima na suradnji i povjerenju koje iskazujete nama, franjevcima i časnim sestrama. Podsjećamo i djecu i roditelje da su i tijekom ljetnih mjeseci redovite svete mise na kojima treba nedjeljom i blagdanom sudjelovati.

* U utorak slavimo blagdan sv. Antuna – sveca svega svijeta. Svete su mise u 7, 10, te 18:30 sati. Uz večernju misu će po običaju biti blagoslov djece i ljiljana. Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno molimo.

*U petak na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, sv. Mise su također po blagdanskom rasporedu: u 7, 10 te 18:30 sati.

Najavljujemo hodočašće naše župe na Trsat, koje će se održati u subotu 24. lipnja. Zainteresirani se mogu javiti u

Župni ured ili na našem kiosku. Vrijeme polaska i cijenu prijevoza ćemo objaviti u iduću nedjelju.

* Vrijeme je upisa u srednje škole, pa vas molimo da potaknete vaše mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.

* Jednako tako, podsjećamo vas da su djeca koja žele pristupiti prvoj svetoj pričesti i krizmi obvezna pohađati osnovnoškolski vjeronauk tijekom svih osam godina školovanja.

* Udruga Nazaret, prognanih Hrvata banjolučkog kraja, poziva vas u četvrtak 15. lipnja u 19 sati u Dvoranu Vijenac na Kaptolu 29a na premjeru dokumentarnog filma “Davor, humani centar svijeta”. To je treći film u serijalu Golgota banjolučke biskupije.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska i ostalo ponuđeno.