10. srpnja 2022.

XV. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Veronika Giuliani, klarisa kapucinka

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

11. Ponedjeljak: sv. Benedikt, opat

12. Utorak: sv. Ivan Jones i Ivan Wall, franjevci, mučenici

13. Srijeda: Majka Božja Bistrička

14. Četvrtak: sv. Franjo Solanski, franjevac;  sv. Kamilo Lellis, redovnik

15. Petak: sv. Bonaventura, franjevac, biskup i crkveni naučitelj

16. Subota: Gospa Karmelska

17. Nedjelja: XVI. KROZ GODINU sv. Aleksije, pustinjak

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našeg Caritasa, svoj prilog možete predati volonterima kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

*U srijedu je spomendan Majke Božje Bistričke kojoj rado hodočastimo. Prošle godine to nismo mogli, a ove godine, hodočašće će se održati 10. i 11. rujna.

* Pozivamo vas na euharistijsko klanjanje u četvrtak nakon večernje svete Mise!

*Iako je u ove ljetne dane vruće i sparno, molimo vas da se za dolazak u crkvu primjereno odijevate.

*I dalje se preporučamo vašoj dobroti za pomoć oko uređenje stepeništa ispred naše crkve. Na svakoj pomoći i daru od srca zahvaljujemo!

*Udruga doseljenika iz Banja Luke i okolice, poziva na sudjelovanje u slavlju 50. obljetnice svećeničke službe banjalučkog biskupa Franje Komarice u subotu 23. srpnja, na Petrićevcu. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.

*Prošli tjedan se našem samostanskom bratstvu pridružio naš ovogodišnji mladomisnik fra Ivan Ivanković, koji je rodom iz Našica, a svoj đakonski praktikum vršio je u našem samostanu i župi u Karlovcu. Ovdje će vršiti službu župnog vikara i provincijskog podtajnika.

Fra Ivanu izražavamo iskrenu dobrodošlicu i želimo da se među nama dobro i ugodno osjeća, a svima vama preporučamo ga u molitve.

Na kiosku možete nabaviti nove brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete, preporučamo Živo vrelo i Glas Koncila.