10. ožujka 2019.

I. KORIZMENA NEDJELJA
sv. Četrdeset mučenika

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
11. Ponedjeljak: sv. Konstantin, kralj, mučenik
12. Utorak: sv. Serafina, laikinja, patnica
13. Srijeda: sv. Eufrazija, pustinjakinja
14. Četvrtak: Matilda, kraljica, redovnica
15. Petak: sv. Longin, vojnik koji je Isusu probo bok
16. Subota: sv. Herbert, biskup – KVATRE
17. Iduća je nedjelja II. KORIZMENA – sv. Donat Zadarski, biskup

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našeg Karitasa. Svoj prilog možete predati volonterima kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!
* U subotu su proljetne Kvatre, dan molitve i posta posvećen pokori i obraćenju. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete na svetoj misi, te nakane svoje osobne molitve i pokore usmjerite za obraćenje cijeloga svijeta.

* Istoga dana započinjemo trodnevnicu za blagdan sv. Josipa. U subotu i ponedjeljak 17:55 ćemo moliti krunicu i pjevati Litanije sv. Josipu, a u nedjelju ćemo moliti Križni put, a na koncu svete mise izmoliti Litanije.

* U iduću nedjelju predstavit će nam se udruga Kolajna ljubavi koja skrbi za siromašne, osobito djecu u Hrvatskoj i Africi. Oni će u njihovu korist ponuditi i svoje i njihove rukotvorine.

* Korizma je na osobit način vrijeme obraćenja. Na tom putu nam pomaže sakrament svete ispovijedi. Kao što vam je poznato u našoj crkvi uvijek postoji prilika za svetu ispovijed. Kad se želite ispovjediti, nastojte doći nešto ranije u crkvu, kako biste nakon ispovijedi mogli cjelovito sudjelovati u slavlju svete mise.

* Jednako tako u ove dane nađimo više vremena, ne samo za osobnu pobožnost, nego i za češće sudjelovanje u slavlju svete mise koja je najuzvišenija i najsavršenija molitva koju čovjek može uputiti Bogu, kao i Križnoga puta petkom i nedjeljom od 18 sati.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, knjige, nabožne predmete i ostalo, a novi Glas Koncila uz ostalo donosi:
– Vatikanski ugovori pridonose rastu vjerskih sloboda u Hrvatskoj;
– Politika protiv »narodne volje«;
– Ratni vihor odnio im djetinjstvo.