10. listopada 2021

10. listopada 2021.

XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Danijel i drugovi mučenici, franjevci

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

11. Ponedjeljak: sv. Ivan XXIII., papa

12. Utorak: sv. Serafin, franjevac kapucin

13. Srijeda: sv. Eduard, kralj

14. Četvrtak: sv. Kalist I., papa

15. Petak: sv. Terezija Avilska, redovnica, crkvena naučiteljica

16. Subota: sv. Margareta  Marija Alacoque, redovnica

17. Nedjelja: XXIX. KROZ GODINU  – sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našeg župnog Caritasa. Svoj prilog možete predati volonterima koji vas čekaju pri izlazu iz crkve. Od srca hvala u ime potrebitih!

* Svakodnevno nastavljamo listopadske pobožnosti u 17:55.

* Iduća je nedjelja posvećena misijama, pa ćemo moliti za misionare i misije, o tome razmišljati te skupljati priloge za pomoć djelovanju naših misionara, poglavito u Peruu.

* Prošli četvrtak, 7. listopada u 19:30 započeo je ovogodišnji katekumenat, pa još jednom pozivamo sve koji žele primiti sakramente kršćanske inicijacije da se pridruže.

*I dalje molimo roditelje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika da što prije dostave popunjene prijavnice, kako bismo na vrijeme mogli započeti župnu katehezu priprave za svete Sakramente.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, knjige i nabožne predmete. Preporučamo novi Glas Koncila.

*Danas se opraštamo od našeg fra Josipa Grubišića koji je premješten u naš samostan sv. Nikole u Čakovcu, gdje će vršiti službu gvardijana i župnika.

Fra Josipu zahvaljujemo za sve dobro koje je zadnje četiri godine među nama činio. Uvijek je bio susretljiv, vedar i uslužan. S puno ljubavi i radosti je vršio svoju svećeničku službu, kao i sve službe i dužnosti u samostanu.

Neka ga prati Božji blagoslov i naše molitve.