1. svibnja 2022.

1. svibnja 2022.

III. VAZMENA NEDJELJA

sv. Josip Radnik

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:

02. Ponedjeljak: sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj

03. Utorak: sv. Filip i Jakov, apostoli

04. Srijeda: sv. Florijan, mučenik, bl. Julijan iz Bala u Istri, franjevac

05. Četvrtak: sv. Gothard, biskup

06. Petak:  sv. Dominik Savio, sjemeništarac

07. Subota: sv. Dujam solinski, biskup i mučenik

08. Iduća je nedjelja IV. VAZMENA, bl. Ulrika Nisch, redovnica

*Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

* Danas od 17:55 započinjemo ovogodišnje svibanjske pobožnosti. Svi imamo toliko nakana na koje želimo izmoliti zagovor nebeske majke, pa vas sve pozivamo na sudjelovanje tijekom cijelog mjeseca.

*Danas u našoj crkvi volonteri udruge U ime obitelji prodaju majice za Hod za život, pa vam ih preporučamo.

*U petak u 19:45, u našoj će se crkvi održati Dobrotvorni koncert za kuću jedne siromašne obitelji u Slavoniji. Koncert organizira udruga ZDENAC, a sudjeluje zbor Bašćina, Vokalni Ansambl Marije Pomoćnice, Zbor sv. Matej iz Dugava i Božja slava band. Više možete vidjeti na oglasnim pločama. Svi ste dobro došli.

* U iduću je Nedjelju Dobrog Pastira DAN DUHOVNIH ZVANJA, pa ćemo toga dana moliti da Bog i iz naše župe pozove nove mladiće i djevojke u službu svoje crkve. Za ovaj ćemo se dan pripraviti u četvrtak na euharistijskom klanjanju.

* Čestitamo danas našim krizmanicima i veselimo se s njima radi njihovog ulaska u puno zajedništvo crkve. Molimo za njih da uvijek budu otvoreni suradnji s Bogom, kako bi se darovi koje su danas od njega primili razvijali i donosili plodove.