1. srpnja 2018.

XIII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Estera, kraljica
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
02. Ponedjeljak: sv. Oton Bamberški, biskup
03. Utorak: sv. Toma, apostol
04. Srijeda: sv. Elizabeta Portugalska, kraljica, franjevačka trećoredica
05. Četvrtak: sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli
06. Petak: sv. Marija Goretti, djevica i mučenica
07. Subota: sv. Vilibald, biskup hodočasnik
08. Nedjelja: XIV. KROZ GODINU – sv. Akvila i Priscila, supružnici

 Danas, a o svetkovini svetih apostola Petra i Pavla, u cijeloj se katoličkoj Crkvi prikuplja tzv. Petrov novčić, tj. milostinja za potrebe Svete Stolice, pa ćemo i mi učiniti tako. Svoj ćete prilog moći odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

 U četvrtak na blagdan sv. Ćirila i Metoda mi franjevci slavimo zaštitnike naše Provincije. Pozivamo vas ne večernju svetu misu i preporučamo u vaše molitve svu našu braću od najstarijih, pa do najmlađih u novicijatu.

 Petak je prvi u mjesecu, pa ćemo od 17:50 imati klanjanje pred Presvetim Sakramentom i posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu, nakon čega slijedi sveta misa. Prilika za ispovijed bit će od 17:30.

 Subota je također prva u mjesecu, pa će od 18 sati biti pobožnost i posvetna molitva Bezgrješnom Srcu Marijinu.

 Istoga dana svoj mjesečni susret ima Molitveni vijenac Kraljice obitelji.

 U nedjelju je osmi u mjesecu, pa vas pozivamo na pobožnost BD Mariji blagoslovljenoj, našoj Gospi trudnici koju svaki mjesec molimo za one koji žele imati djece, a to iz nekog razloga ne mogu. Pobožnost započinje u 18 sati u holu pred Gospinim likom.

 Tijekom srpnja i kolovoza, naš će župni ured, uredovati po skraćenom radnom vremenu, ponedjeljkom nakon večernje mise do 19:30, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 17 do 18, a subotom od 9 do 11 sati. Ljetni raspored moći ćete vidjeti na oglasnim pločama.

 Također, tijekom srpnja i kolovoza neće uredovati župna knjižnica.

 Bosanski franjevci iz Sesvetske Sopnice pozivaju 7. i 8. srpnja na dvodnevnu manifestaciju pod nazivom Kulturno – vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.

 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Preporučamo novi broj Glasa Koncila.