1. rujna 2019.

XXII. NEDJELJA KROZ GODINU
Sv. Egidije, monah
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
02. Ponedjeljak: sv. Kalista, Evodije i Hermogen, mučenici
03. Utorak: sv. Grgur Veliki, papa
04. Srijeda: sv. Ruža Viterbska, franjevačka trećoredica
05. Četvrtak: sv. Majka Terezija iz Kalkute, redovnica
06. Petak: sv. Magnus, redovnik
07. Subota: sv. Marko Križevčanin, svećenik, mučenik
08. Nedjelja: XXIII. KROZ GODINU – ROĐENJE BDM – MALA GOSPA

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Hvala!

* Petak je prvi u mjesecu, pa će od 17:45 biti euharistijsko klanjanje uz posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu.

* Jednako je tako i subota prva u mjesecu, pa će od 17:55 biti pobožnost Prečistom Srcu Marijinu, uz Posvetnu molitvu Bezgrješnom Srcu Marijinu.

* U subotu se spominjemo i sv. Marka Križevčanina, čije relikvije su ugrađene u naš oltar.

* Istoga dana, u subotu 7. rujna u 10 sati, naša franjevačka braća: fra MISLAV LUKAČEVIĆ, iz Slavonskog Broda, fra IVAN BOGATI, iz Virovitice, fra DARKO GRMAČA, iz Kloštra Ivanića, fra VJERAN LAZIĆ, iz Vinkovaca i fra SINIŠA PUCIĆ, iz Rijeke položit će u našoj crkvi svoje svečane redovničke zavjete. Preporučamo našu braću u molitve i pozivamo vas na ovo naše franjevačko slavlje.

* U nedjelju se spominjemo Rođenja BDM. Toga je dana u našoj crkvi i molitveni dan za dar roditeljstva onima koji žele, a iz nekog razloga ne mogu imati djecu, pa ćemo u 17:55 u holu, pred našom Gospom trudnicom – Marijom blagoslovljenom moliti krunicu i litanije na tu veliku i važnu nakanu.

* U nedjelju naša župa zajedno s drugim župama grada Zagreba hodočasti u Mariju Bistricu. Polazak je u 7 sati. U 9 sati bit će pobožnost Križnog puta, u 11:30 sveta misa koju predvodi gospodin nadbiskup, a u 15 sati oproštaj i povratak kući.

* Od ovoga tjedna Župni ured će uredovati po redovitom radnom vremenu, koje možete vidjeti na oglasnim pločama, kao i na našim mrežnim stranicama.

* Ove se godine navršava 25 godina od prvog pohoda Ivana Pavla II pape hrvatske nade našoj domovini, pa nas naš nadbiskup poziva da u srijedu 11. rujna u 18:30 dođemo u Jelkovec, na mjesto buduće crkve sv. Ivana Pavla II, gdje će on predvoditi zahvalno misno slavlje.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska od kojega osobito preporučamo novi Glas Koncila, knjige i nabožne predmete.