1. ožujka 2020

I. KORIZMENA NEDJELJA
sv. Albin, monah

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
02. Ponedjeljak: sv. Janja Praška, klarisa
03. Utorak: sv. Kunigunda, kraljica i redovnica
04. Srijeda: sv. Kazimir, kraljević
05. Četvrtak: sv. Ivan Josip od Križa, franjevac
06. Petak: sv. Cirijak, đakon i mučenik
07. Subota: sv. Perpetua i Felicita, mučenice – KVATRE
08. Iduća je nedjelja II. KORIZMENA – sv. Ivan od Boga, redovnik

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe naših franjevačkih odgojnih ustanova. Svoj prilog možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

* Za nas franjevce Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda, ova je godina posvećena Kapitulu na kojem se bira nova uprava i donose važne odluke o našem životu i djelovanju. Običaj je da u toj godini svako naše bratstvo bude vizitirano. Tako će u našem samostanu u petak i subotu boraviti generalni vizitator fra Domagoj Runje, koji će u petak u 18:30 predvoditi sv. misu i na taj se način susresti i s vama, našim vjernicima. Nakon mise bit će kratki susret s Franjevačkim svjetovnim redom i Framom.

* Kako je ovaj petak prvi u mjesecu, tako će prilika za ispovijed biti od 17:30 do 18:20, a nakon toga svi će svećenici prisustvovati sv. misi. Posvetnu molitvu izmolit ćemo nakon pričesti.

* U subotu su proljetne Kvatre, dan molitve i posta posvećen pokori i obraćenju. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete na svetoj misi, te nakane svoje osobne molitve i pokore usmjerite za obraćenje cijeloga svijeta.

* Subota je također prva u mjesecu pa će od 17:55 biti pobožnost Blaženoj Djevici Mariji uz Posvetnu molitvu.

* Molitveni vijenac Kraljice obitelji organizira hodočašće sv. Josipu u Karlovac 14. ožujka. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.

*Organizacijski odbor susreta Hrvatske katoličke mladeži, poziva sve mlade na pripravni susret koji će se održati u u Župi Bezgrešnog začeća BDM, Zagreb – Malešnica 14. ožujka s početkom u 9:30. Oni koji žele sudjelovati moraju se do 11. ožujka prijaviti putem Google obrasca na internetskoj i facebook stranici Ureda za pastoral mladih.

* Korizma je na osobit način vrijeme obraćenja. Na tom putu nam pomaže sakrament svete ispovijedi. Kao što vam je poznato u našoj crkvi uvijek postoji prilika za svetu ispovijed. Kad se želite ispovjediti, nastojte doći nešto ranije u crkvu, kako biste nakon ispovijedi mogli cjelovito sudjelovati u slavlju svete mise.

* Jednako tako u ove dane nađimo više vremena, ne samo za osobnu pobožnost, nego i za češće sudjelovanje u slavlju svete mise koja je najuzvišenija i najsavršenija molitva koju čovjek može uputiti Bogu, kao i Križnoga puta petkom i nedjeljom od 18 sati.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, a osobito preporučamo novi Glas Koncila.