1. kolovoza 2021.

XVIII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Alfons Maria Liguori, biskup i crkveni naučitelj

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
02. Ponedjeljak: BDM Anđeoska – Porcijunkula
03. Utorak: bl. Augustin Kažotić, dominikanac, biskup
04. Srijeda: sv. Ivan Marija Vianney, svećenik, franjevački trečoredac
05. Četvrtak: Gospa Snježna
06. Petak: Preobraženje Gospodinovo
07. Subota: sv. Kajetan iz Thiene, utemeljitelj Reda teatinaca
08. Nedjelja: XIX. KROZ GODINU – sv. naš otac Dominik, utemeljitelj Reda propovjednika

* Sutra slavimo blagdan BDM od Anđela – Procijunkulu, Svete su mise u 7, 10, te 18:30 sati. Od danas u podne, pa do ponedjeljka u ponoć, možete izmoliti potpuni oprost, pod uobičajenim uvjetima: pohoditi crkvu – sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno prethodno se ispovjediti, izmoliti Vjerovanje i Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca. S nama će zajedno ovaj blagdan proslaviti braća i vjernici našeg razrušenog kaptolskog samostana.

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

* U ponedjeljak se spominjemo treće obljetnice smrti našega fra Bonaventure Dude. Tom ćemo se prigodom spomenuti njegova života i djelovanja uz večernju sv. misu koju će predvoditi p. Antun Volenik, isusovac.

I ovaj ćemo tjedan imati u našoj crkvi trodnevnicu za spomendan sv. Emigdija biskupa i mučenika, zaštitnika od potresa, koji se slavi u ponedjeljak 9. kolovoza. U petak će biti euharistijsko klanjanje, a u subotu Marijanska pobožnost, a u nedjelju pobožnost Gospi Trudnici. Svaki od tih dana, prije početka svete Mise molit ćemo zagovornu molitvu sv. Emigdiju, a na njegov blagdan, uz večernju ćemo Misu blagosloviti sliku ovog našeg zaštitnika, koji nas je sačuvao u nedavnim potresima, a preporučamo mu se i za ubuduće.

* U petak koji je ujedno prvi u mjesecu bit će prilika za ispovijed od 17:30.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo najnoviji Glas Koncila.