Zbor mladih “Nadanja”

Iako postojimo već više od 25 godina, tek smo nedavno svom zboru dali ime. Kako to?

Rekao bih da i ta sitnica ukazuje na smisao i svrhu postojanja ovoga zbora, kao i činjenica da nije baš vjerojatno da ste čuli za nas ili naše pjevanje ako ne dolazite na našu misu nedjeljom u 11.30 sati.

Mi postojimo zato da bismo pjesmom uveličali slavlje svete mise pa svoje snage i vrijeme koncentriramo na to. Ako se uz to nađe vremena i prilike da neku od pjesama iz svoga repertoara ili neku novu pjesmu izvedemo u nekoj drugoj situaciji, rado ćemo to učiniti, ali to nam nije prioritet i svrha.

Da bismo taj svoj smisao i svrhu ispunili na ispravan način, pridržavamo se temeljnih načela:

1. redovitim vježbanjem nastojimo postićI lijepu i ugodnu izvedbu

2. pjesme biramo i izvodimo tako da u pjevanju u što većem broju mogu sudjelovati i drugi župljani

Naš je program raznorodan, potpuno neovisan o stilovima ili razdoblju nastanka pjesama. Iako povremeno pjevamo i pjesme stranog porijekla, nastojimo da najveći dio pjesama budu hrvatskog porijekla, u izvornom obliku ili obradama koje su prilagođene mlađoj dobnoj strukturi naših pjevačica i pjevača. Posebno nas veseli istraživanje i izvođenje starijih narodnih pjesama i napjeva iz svih hrvatskih krajeva. Rado pjevamo i klasična djela europskih skladatelja kada smatramo da posjedujemo adekvatne izvođačke mogućnosti. Volimo izazive i napredak u izvođenju zahtjevnijih pjesama.

Iako rado surađujemo s drugim instrumentalnim glazbenicima, temeljni instrument koji prati naše pjevanje su klasične orgulje, te svoje aranžmane prilagođavamo uglavnom tom instrumentu.

Ako nam se želite pridružiti, javite se voditelju zbora nakon sv. mise nedjeljom u 11.30, ili bilo kojem članu zbora. Redovite probe su četvrtkom u 20.15 i nedjeljom u 10.30 tj. sat vremena prije početka sv. mise.