Zlatna harfa 2017.

U subotu, 03. lipnja 2017. održana je smotra dječjih župnih zborova “Zlatna harfa” u Župi bl. Augustina Kažotića na Peščenici, Zagreb.
Na ovoj prelijepoj smotri nastupilo je 15 dječjih župnih zborova iz župa Zagrebačke nadbiskupije s oko 480 djece.

Tema zlatne harfe za ovu godinu bila je Kličite Bogu glasom radosnim. Djeca su radosnim pjevanjem slavila Gospodina. Bilo je veličanstveno i lijepo slušati i gledati svaki dječji zbor. Susret je započeo euharistjiskim slavljem koje je predsavio župnik Marko Bijelić OP. uz suslavlje oca Zdenka Đakića, oca Ante Gavrića i fra Stipice Grgata voditelja Zlatne harfe. Bilo je zaista lijepo čuti skladno pjevanje svih sudionika tijekom euharistijskog slavlja, nakon kojeg je slijedio drugi dio susreta – pojedinačni nastupi zborova.

Na toj smotri nastupile su i naši najmlađi mališani „ Križići“ sa skladbom „Radosr- Lkubav za sve nas“ za koju je tekst i glazbu napisao naš cjenjeni župljanin Damir Šimunović koji nam svake godine sklada novu pjesmu.
Na kraju je s. Lucijana Bobaš i fra Stipica Grgat zborovima predali priznanja za nastup i zahvali. voditeljima i pjevačima za trud koji ulažu u njegovanju liturgijskog pjevanja u svojim župama. Slijedila je zatim okrepa i druženje sudionika na lijepom prostoru oko župne crkve i u župnim dvoranama.